RE Virton heeft een licentie-aanvraag ingediend voor volgend seizoen in 1B.

Eind vorig jaar onderbrak Pierre François een lang interview spontaan voor een zijsprongetje naar de zaak-Virton. De club was toen in verschillende rechtszaken verwikkeld in een poging om zijn professioneel statuut terug te krijgen. Het was duidelijk dat de voorzitter van de Pro League niet helemaal gerust was in de afloop. Intussen heeft het gerecht de voetbalbond bevolen om de club weer op te nemen in 1B vanaf volgend seizoen.

Maar zou dat wel mogelijk zijn, vroegen we ons af. Sinds zijn verbanning naar tweede amateurafdeling werd RE Virton immers helemaal ontmanteld. Maar de club uit de Gaumestreek krijg je er niet zomaar onder en ze heeft dus nu een officiële licentie-aanvraag ingediend. Wat opvalt in het persbericht, is de manier waarop er gezinspeeld wordt op de toekomstige relatie tussen de club en de bond. ‘RE Virton twijfelt er niet aan dat de KBVB erover zal waken om zich aan te passen aan deze beslissing door het dossier van RE Virton op een objectieve, onpartijdige en constructieve manier te onderzoeken.’ Alsof er twijfels zouden zijn over die onpartijdigheid.

De licentiemanager zal ten laatste half april zijn beslissing bekend moeten maken. Als er een dossier werd neergelegd, wil dat zeggen dat de club zich in staat acht om voor een zekere continuïteit te zorgen. Er moet nu nog wel een competitieve kern samengesteld worden. Het doel zal zijn om op het veld beter te doen dan de U23 van Club Brugge. Club NXT werd begin dit seizoen naar 1B overgeheveld na het gedoe rond de licentie van Virton.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier