Voor de tweede wedstrijd op rij bleef de Nederlander 90 minuten aan de bank gekluisterd en sinds half augustus stond hij niet meer in de basis bij Anderlecht.

Het is een opvallende vaststelling: van de 14 spelers die in het seizoen 2019/20 de overstap maakten naar Anderlecht stonden er tegen Antwerp met Hendrik Van Crombrugge, Amir Murillo en Kemar Lawrence amper drie in de basis. De rest is alweer vertrokken of zat afgelopen weekend op de bank. Michel Vlap, de op een na duurste transfer in het tijdperk Marc Coucke, zit in de tweede categorie. De 23-jarige middenvelder begon in juli 2019 wervelend aan zijn dienstverband in het Lotto Park met een doelpunt op de openingsspeeldag tegen Oostende en kroonde zich met tien goals tot topschutter van de ploeg.

Acht maanden na zijn laatste doelpunt komt Vlap zelfs niet meer in aanmerking voor een invalbeurt. Hij begon het nieuwe seizoen als titularis maar door een blessure, een covid-besmetting en vooral het ontslag van Frank Vercauteren verzeilde hij helemaal naar het achterplan. Bij Vercauteren was Vlap de eerste naam op het bord, terwijl Kompany op positie tien al een aantal maanden afwisselend de voorkeur geeft aan Verschaeren en Tau. De situatie roept vragen op aangezien Kompany Vlap overtuigde om naar Anderlecht te komen.

Vlap zal moeten wachten op een kans. Begin oktober klopte hij zelf aan bij Craig Bellamy om wedstrijdritme op te doen bij de beloften. Tegen Waasland-Beveren scoorde hij twee keer. Intern valt er te horen dat Vlap bijzonder gretig traint en al meerdere weken volledig fit is om aan een wedstrijd te beginnen. Een vertrek is voorlopig niet aan de orde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier