Als een trein donderde Zulte Waregem door de voorbereiding: het verloor geen van zijn acht oefenwedstrijden, prikte zelf 29 keer de bal tegen het net, terwijl het maar acht goals tegen kreeg. Toch relativeert trainer Francky Dury het belang van resultaten in de voorbereiding. Vorig jaar werd Zulte Waregem in een voorbereidingsmatch weggespeeld door toenmalig Frans tweedeklasser Amiens. Na het seizoen eindigden de West-Vlamingen verrassend vijfde, terwijl Amiens naar derde klasse zakte.

De trainer is wél bezorgd door de vele blessures. Khaleem Hyland en invallersdoelman Stijn Van Der Kelen zullen komend weekend weer fit zijn, Ludwin Van Nieuwenhuyze viel met een spierscheur uit en zal vier weken onbeschikbaar zijn. Thomas Matton en Thierry Coppens dragen blessures mee van vorig seizoen; Steffen Ernemann pikte na de Deense competitie meteen aan bij de start van de trainingen en sukkelt met overbelasting; Badis Lebbihi viel uit met een kuitbeenbreuk tegen Cercle, waar ook Jorgo Waeghe geblesseerd raakte. Als Ernest Nfor na zijn revalidatie wedstrijdklaar raakt, kan Dury zaterdag op Lokeren het basiselftal dat de vorige competitie afsloot de wei in sturen. Veel andere oplossingen heeft hij, behalve voorin, niet. Om het dreigende keepersprobleem op te lossen, huurde Essevee bij RC Lens de 21-jarige Brusselaar Kevin Goeman voor één jaar.

Vooral op links is de ploeg kwetsbaar: Bart Buysse en Stijn Meert zijn de enige beschikbare van de zes spelers die er ingezet kunnen worden. Lebbihi, Ernemann en Matton kunnen nog niet meedoen, terwijl Jérémy Taravel een vaste positie heeft centraal achterin.

Manager Vincent Mannaert hoopt dat Ernemann en Matton snel fit zijn zodat de club niet meer de transfermarkt op moet. Dury van zijn kant hoopt dat de telefoon eind augustus niet rinkelt met een transfervoorstel voor een van zijn sterkhouders. Voor drie spelers (Taravel, Franck Berrier en Hyland) kreeg de club in het tussenseizoen aanbiedingen, maar een verbeterd contract en een goed gesprek maakten dat de drie op zijn minst het voornemen hebben om het komende seizoen bij Zulte Waregem vol te maken. S

GEERT FOUTRé

‘Voor drie spelers kreeg Zulte Waregem aanbiedingen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier