Geboren op 9 juli 1989 in Igdir (Turkije). Is Miss België. Sinds juli 2008 partner van Volkan Demirel, doelman van Fenerbahçe en de Turkse nationale ploeg.

Zeynep Sever: “Ik ken Volkan nu zeven maanden, we kruisten elkaars pad tijdens een avondje stappen in Turkije. Ik was daar toen op vakantie. Hij had me meteen opgemerkt en via een gemeenschappelijke vriend zijn we in contact gekomen met elkaar. Op dat moment wist ik wel dat hij de nationale doelman van Turkije was, maar was ik hem gewoon op straat tegengekomen, was ik hem waarschijnlijk voorbijgelopen zonder het te beseffen. Ik ben niet echt een grote voetbalkenner.

“Als klein meisje – ik was tien jaar of zo – ben ik wel eens met mijn neef naar een wedstrijd van Galatasaray gaan kijken: de derby tegen Fenerbahçe. Binnen mijn familie was ik de enige die voor Galatasaray supporterde, mijn vader was fan van Besiktas. Mijn moeder verbood me achteraf nog naar een voetbalwedstrijd te gaan, omdat het er te agressief aan toegaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ook wel redelijk gechoqueerd was door wat ik zag: overal schreeuwende mensen en chaos.

“In België gaat het er een pak rustiger en beschaafder aan toe. Hier ben ik enkel één keer naar Anderlecht – Standard gaan kijken, toen nog als Miss Brussel. Ik woon trouwens in Molenbeek, vlak naast het stadion van FC Brussels, maar toch ben ik supporter van paars-wit.

“In Turkije zijn Volkan en ik echt een glamourkoppel. Ik denk dat je het kan vergelijken met de boulevardpers in Engeland. Ik vind dat allemaal wat overdreven, het is toch maar een sport en ik zie het gewoon als de job van mijn vriend. Ik snap echt niet waarom mensen dáárom kunnen vechten.

“Rustig op restaurant gaan is in Istanbul haast onmogelijk. Er zijn altijd fans die foto’s willen nemen, soms is het zo erg dat we niet eens de tijd krijgen om te eten. Daarom vind ik het eigenlijk wel fijn dat er sinds mijn verkiezing tot Miss België ook wat aandacht naar mij gaat. ( grijnst) Toen we eens zaten te eten in een Brussels restaurant vroegen de mensen een foto van mij, terwijl hij er voor spek en bonen bij zat. Enkel de ober herkende hem en vroeg een handtekening. Een klein gloriemoment. ( lacht)

“Volkan is tot nog toe tweemaal bij mij thuis in Molenbeek geweest. Sinds mijn titel van Miss België zie ik hem veel minder, we houden er beiden een drukke agenda op na. Maar we proberen vaak te bellen, we sturen elkaar wel een twintigtal sms’jes per dag en sowieso spreken we bijna elke avond af om via MSN Messenger te chatten. “Volkan was heel fier met mijn kroontje van Miss België, maar ik merk wel dat hij sindsdien wat jaloerser is geworden. Nu vraagt hij toch telkens wat ik ’s avonds nog ga doen, en wil hij weten met wie en waar. Voor de rest is hij niet zo’n typische voetbalmacho, ik zou hem hoogstens omschrijven als heel beschermend. En intelligent. Een rustige gast die liefst van al thuis zit of met de makkers op het gemak iets gaat drinken. In Turkije is hij wel een ster, maar in feite schuwt hij de media, je zal hem bijvoorbeeld zelden in televisieshows zien zitten.

“De eerst keer dat ik hem live aan het werk zag – we kenden elkaar toen pas een maand -, was op uitnodiging van zijn neef. Toen hij het veld opstapte, zag ik hem rondkijken om mij te vinden in de tribunes … Dat deed me wel iets. Veel praten over voetbal doen we niet, al hebben we wel eens een discussie gehad nadat hij tijdens de wedstrijd een hevige aanvaring had met een tegenstander. Ik vroeg hem waarom hij dat deed, blijkbaar had die speler hem beledigd, daar kan hij niet tegen. Volkan is een eenvoudige, eerlijke jongen, die nogal gevoelig is voor commentaren tijdens en na de wedstrijd.

“Hij vraagt dikwijls naar mijn mening. Geen technische zaken, het is ook moeilijk om een doelman te beoordelen, hé. Maar hij betrekt me wel bij zijn toekomstplannen, Hij vroeg me al welke landen ik zie zitten voor een transfer. Momenteel is dat niet echt aan de orde, ik woon in België en ik zit sowieso nog een jaar vast aan mijn verplichtingen als Miss België. Daarna zien we wel. Ik kijk nu in de eerste plaats uit naar juni, dan kunnen we voor het eerst samen op vakantie.” S

door matthias stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier