Volgende week in de winkel: Special Cyclocross.

Het wegseizoen dooft uit, de cyclocrossers hebben hun eerste veldslagen uitgevochten en het zesdaagseseizoen staat voor de deur: dan is het tijd voor de derde special van het jaar van Sport/Wielermagazine. Die is vanaf volgende week woensdag, 21 oktober, in de winkels verkrijgbaar. Naar jaarlijkse gewoonte blikken we dan uitgebreid vooruit naar het veldritseizoen. Er is een interview met Niels Albert, de nieuwe grootmeester die op de vraag wat zijn tactiek is heel eenvoudig antwoordt: “Zo snel mogelijk rijden.” Er is een achtergrondstuk over Het merk Sven Nys: hoe slaagt de Belgische kampioen erin zijn prestaties financieel te verzilveren en wie pikt er nog allemaal een graantje mee? Ook is er een dubbelgesprek met de Tsjechische vrienden Radomir Simunek en Zdenek Stybar, analyseert de door pech getroffen Bart Wellens de belangrijkste veldritten en heeft de in het verleden grasduinende vijfvoudige wereldkampioen Robert Vermeire zijn bedenkingen bij de evolutie van deze sport: “Straks organiseren ze nog een veldrit op de piste.”

Verder is er ook een presentatie van het zesdaagseseizoen: een interview met Kenny De Ketele die voor de doorbraak staat en een uitgebreid portret van Bruno Risi, de Zwitserse patron van het zesdaagsecircus die aan zijn negentiende en laatste winter is begonnen en straks gegarandeerd een grote leemte nalaat.

Maar deze special is meer dan een vooruitblik, het is ook een naslagwerk. Er is een belangrijk luik met alle uitslagen van het wielerjaar 2009, een fraai en mooi geïllustreerd document. José De Cauwer en Michel Wuyts kijken op hun eigen manier terug op het wegseizoen, er is een openhartig interview met Bob Stapleton, de manager van het imponerende Team Columbia die het succesrecept van zijn team uitlegt en het belang van de open geest in zijn ploeg accentueert. En er is een gesprek met de Amerikaan Tyler Farrar, na Mark Cavendish de snelste sprinter ter wereld, die onder meer zegt: “Door te trainen werd ik niet gek.” Tal van andere reportages en schitterend beeldmateriaal zorgen in dit 132 pagina’s dikke nummer voor het juiste evenwicht tussen tekst en foto.

De Special Cyclocross is volgende week woensdag ook samen met het gewone nummer van Sport/Voetbal-magazine verkrijgbaar. Voor de abonnees is er een voordeelbon.

DOOR jacques sys en BENEDICT VANCLOOSTER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier