Radeloos werd hij er (net) niet van, ook slapeloze nachten zijn niet langer aan Aimé Anthuenis besteed, maar de oud-bondscoach had zich zijn eerste wedstrijd met Lokeren OV anders voorgesteld. “Het baart mij vooral zorgen dat ik totaal niet meer kan terugvallen op de basisploeg van het eerste gedeelte van de heenronde”, weet de Waaslander. “Daardoor zitten we nu in een gevaarlijke situatie. De langdurige blessures van Arnar Gretarsson en Gunter Van Handenhoven, dat was geweten. Maar dan krijg je af te rekenen met het uitvallen van Ivan Vukomanovic en João Carlos Pinto Chaves. We lieten hen langzaam opbouwen, in specifieke omstandigheden trainen, maar dat helpt allemaal niet. Bovendien waren er die twee Marokkanen, wier letsels zwaarder zijn dan aanvankelijk was vooropgesteld. Goran Drulic zat al met een fysieke achterstand, kreeg last van de kuit, terwijl Hakim Bouchouari al een tijdje met inspuitingen speelt. En op de koop toe verlies ik dan ook nog eens Arnar Vidarsson. Tja, wat moet je dan doen ? De sereniteit bewaren, hopen op het enthousiasme van de jongeren en andere waarden aanspreken, zoals inzet en karakter. Dat zat gelukkig goed. Maar om de ambitie van de club te halen, moeten we verder zoeken naar scorend vermogen.”

Het vertrek van Vidarsson was een zware opdoffer. “Een grote verrassing”, geeft Anthuenis toe. “Ik apprecieerde hem enorm. Zowel op als naast het veld was hij de aanvoerder en leider. Arnar is ook bijzonder sterk in de recuperatie. Zijn vertrek wordt een zware aderlating. Ik probeerde me nog te verzetten, maar stond machteloos.” Besnik Hasi, die werd weggehaald bij Anderlecht, moet de IJslander kunnen vervangen. “Ik had ze liever naast mekaar uitgespeeld”, zegt Anthuenis. “Besnik is een echte prof, een leider die zijn verantwoordelijkheid zal opnemen.” De Albanees heeft duidelijk honger. “Ik ben heel ongeduldig, wil opnieuw mijn vroeger niveau halen”, beaamt Hasi. “Gelukkig kom ik bij een ambitieuze club terecht, met een goede ploeg. ( grijnst) Als iedereen fit is.”

Anthuenis wil nog “een goede moderne middenvelder én een diepe spits” aan de kern toevoegen. ” Ivica Jovanovic, Jean-Paul Kielo Lezi en Victor Correia zijn toekomstgerichte opties. Ik streef naar onmiddellijk rendement. Aristide Bancé veroordeel ik niet, maar die jongen mag je niet overladen met de volledige verantwoordelijkheid centraal voorin. Jackson Coelho maakte bij Westerlo ook het verschil door zijn goals en acties. Ik verwacht dat Cédric Roussel, die graag wil komen, alsnog vrijkomt bij Standard. Hij is altijd welkom.”

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier