BMX’ster Elke Vanhoof neemt voor ons land deel aan het WK BMX in Nieuw-Zeeland, dat vandaag begint en tot 28 juli loopt.

8u30

Door de lange vlucht van België naar Nieuw-Zeeland en een tijdsverschil van 10 uur, heb ik wat last van een jetlag. Daarom neem ik voldoende rust en sta ik pas op om halfnegen. Ik neem een douche en maak me vervolgens klaar om te ontbijten.

9u00

Als ontbijt eet ik havermoutpap met een banaan en drink ik fruitsap. Daarna keer ik terug naar de kamer en maak me gereed voor de training.

10u00

Ik start met mijn ochtendtraining. Ik volg een schema dat speciaal is opgesteld om me klaar te stomen voor het WK. Mijn doelstelling is om de finale te bereiken. Afwisselend ga ik naar de fitness of rij ik BMX op een parcours dicht bij het circuit.

12u00

Ik keer terug naar het hotel voor het middageten, dat meestal bestaat uit pasta. Als sporter is het immers noodzakelijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen om mijn energiepeil op niveau te houden.

12u30

Na het eten neem ik een halfuurtje de tijd om de maaltijd te verwerken en rust ik even uit.

13u00

Ik probeer me twee uur lang zo actief mogelijk bezig te houden. Vandaag ben ik de stad ingetrokken. Auckland, waar het WK plaatsvindt, is de grootste stad in Nieuw-Zeeland. Er zijn verschillende winkelcentra, maar ook kleinere trendy winkelstraten, waar ik graag eens een bezoekje aan breng. Auckland heeft ook zijn eigen strand, waar je eens kan gaan uitblazen.

15u00

Terug aangekomen in het hotel rust ik opnieuw een uurtje uit.

16u00

Ik start met mijn recovery ride. Dit houdt in dat ik een halfuurtje tegen een rustige hartslag los fiets op de rollen. Daarna is het essentieel om goed te stretchen, zodat mijn spieren niet stram worden.

18u00

Het is tijd voor het avondmaal. Aangezien ik ’s middags al een warme maaltijd heb gegeten, staan er ditmaal boterhammetjes met confituur op het menu.

19u00

Ik maak een korte avondwandeling.

20u00

’s Avonds is het tijd voor ontspanning. Ik luister dan vaak naar muziek. Ik ben dan ook actief op de sociale media. Ik kijk mijn berichtjes op Facebook en Twitter na. Het is ook de uitgelezen mogelijkheid om met mijn familie in contact te komen. In Auckland is het ongeveer tien uur later dan in België, dus het is niet altijd even gemakkelijk om elkaar te horen. Omdat telefonisch contact niet mogelijk is, skypen we elkaar via de computer.

22u00

Ik ga op tijd slapen, zodat ik voldoende uitgerust ben om er de volgende dag opnieuw tegenaan te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier