Aan de vooravond van de Gouden Schoen, altijd weer een breed mediagebeuren en een ontmoetingsplaats van tal van BV’s, schotelde Sport/Voetbalmagazine vier Vlaamse babes enkele vragen over voetbal voor.

V éronique De Cock, Eveline Hoste, Joke van de Velde en Joyce De Troch kregen drie vragen op hun bord over hun binding met voetbal. De vragen:

1. Als er voetbal op televisie is, zap je dan weg of blijf je wel eens kijken?

2. Wie is de mooiste voetballer op onze Belgische velden of wie ken je zoal?

3. Wie is de mooiste voetballer op internationaal niveau of wie ken je zoal?

Véronique De Cock

Ex-Miss België (1995), televisiepresentatrice, 30 jaar

1. “Ik snap eigenlijk niks van het spelletje. Ik kijk gewoon of er schone venten op het veld staan. Het is altijd wel plezant om daar dan commentaar op te leveren. Het hangt er een beetje van af wie er naast je zit, hé. Met mijn vader is het bijvoorbeeld helemaal niet leuk; die is veel te fanatiek.”

2. “Op de Belgische velden lopen er niet echt knappe gasten rond, heb ik de indruk. Ik zat wel geregeld eens met een voetballer in een of ander tv-panel. Met Bob Peeters bijvoorbeeld, leuke gast. Of op RTL met Sérgio Conceição en Emile Mpenza, naar aanleiding van de Gouden Schoen. Ik ben ook eens met Gilles De Bilde en zijn vrouw naar Plopsaland geweest. Maar die contacten blijven vrij oppervlakkig.”

3. “Ik ben een grote fan van Zweden. En Frankrijk ook wel eigenlijk, ik had het voor Zinédine Zidane. Hij straalt een hoog teddybeergehalte uit.”

Eveline Hoste

Ex-Miss Belgian Beauty (2001), fotomodel, televisiepresentratice, bankbediende, 26 jaar.

1. “Ik kijk regelmatig mee naar voetbal op televisie. Dat kan ook moeilijk anders als je samenwoont met een profvoetballer (Bjorn De Wilde, nvdr). Maar zelfs als ik alleen ben, kijk ik wel eens naar een Real Madrid – AC Milan. Ook wedstrijden waarin Bjorn of zijn vrienden meespelen, kunnen me boeien.

2. “Tja, da’s een makkelijke vraag. Ik heb wel een mooie voetballer in huis, vind ik. En dat zullen heel wat vrouwen beamen. Naast Bjorn vind ik ook Ninoslav Milenkovic van STVV een knappe gast.”

3. “Ik heb het voor Ronaldo. De Portugees hé, niet de Braziliaan ( lacht). In het algemeen vind ik sportieve mannen wel aantrekkelijk. Ze zijn toch veel met hun lichaam bezig en zien er verzorgd uit.”

Joke van de Velde

Ex-Miss België (2000), fotomodel, 28 jaar.

1. “Als er een match van de Rode Duivels is, kijk ik zeker en vast. Een beetje patriottisme mag, hé. Het is niet omdat ze de laatste tijd wat minder presteren, dat we ze moeten laten vallen. Hoop doet leven.”

2. Nicolás Frutos vind ik meer dan oké. Een grote man, mooi haar, prachtige ogen en Zuid-Amerikaans: wat wil je nog meer?”

3. “In 2005 was ik in Milaan voor de voorstelling van de winterse herenmode. Achteraf mocht ik naar een exclusieve party. Er waren twee topvoet- ballers: Christian Vieri en Antonio Cassano. Vieri heeft mijn voorkeur. Een man met klasse. Hij zat daar rustig in een hoekje zonder veel blabla te verkopen. Enorm sympa- thiek en down to earth.”

Joyce De Troch

Fotomodel, televisiepresentatrice, zangeres, eventorganiser, 33 jaar.

1. “Ik zal zonder enige twijfel meteen doorzappen. Tennis kan me nog wel boeien, maar van voetbal snap ik niets. Ik ben wel eens naar een wedstrijd van Zulte Waregem gaan kijken. Piet Huysentruyt, die de club sponsort, had me uitgenodigd in de loges. Ik vond dat wel leuk, voor die enkele keer dan.”

2. “Goh, mooie voetballers in België? Ik denk dat je me nog beter de hoofdsteden in Europa vraagt ( lacht). Nee, serieus, ik ken echt heel weinig voetballers. Ik ben wel goed bevriend met Eveline Hoste, dus Bjorn De Wilde ken ik wel. En voorts namen als Gilles De Bilde of Vincent Kompany.”

3. “Awel, vraag me dan maar naar alle verschillende muntstukken in Europa ( lacht). De enige internationale naam die me te binnen schiet, is David Beckham. Maar dan eerder als stijlicoon dan als voetballer.” S

door matthias stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier