VVV-Venlo

trainer ROBERT MAASKANT 10/01/1969

De Georges Leekens van Nederland. Amper 50 jaar en begonnen aan zijn 20e opdracht.

Nam in de zomer van 2017 ‘definitief’ afscheid van het voetbal en ging als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten aan de slag.

Allesdoener: nam een deel van het makelaarswerk van zijn vader over, tv-analist en vorig jaar technisch directeur bij Almere City.

transfers In

Schäfer (1. FC Magdeburg, Ger), Scheimann (Beitar Jeruzalem, Isr), Pachonik (Carpi FC 1909, Ita), Soriano (Korona Kielce, Por), Neudecker (FC St. Pauli, Ger), Kirschbaum (Bayer Leverkusen, Ger), Wright (Schalke 04, Ger), Sinclair (Watford, Eng).

ROBERT MAASKANT
ROBERT MAASKANT© VI Images / Ronald Bonestroo

Out

Mlapa (Al-Ittihad, UAE), Rutten (FC Crotone, Ita), Seuntjens (De Graafschap), Korkmaz (Adanaspor, Tur).

smaakmaker Jerome Sinclair

Hij supporterde in zijn jeugdjaren voor Arsenal en dweepte met Thierry Henry, maar met zijn goede voeten belandde Jerome Sinclair (22) via de jeugdacademie van West Bromwich Albion op zijn 15e bij Liverpool. Nauwelijks een jaar erna vierde hij, amper 16 jaar en 6 dagen oud, onder manager Brendan Rodgers zijn debuut bij The Reds. De grote doorbraak aan de Merseyside bleef uit, maar Watford zag wel potentieel en legde vier miljoen euro op tafel voor de jonge centrumspits, die voor vijf seizoenen tekende. Maar ook op Vicarage Road slaagde hij er nooit in een vaste waarde te worden, waarna hij aan Birmingham City – in zijn geboortestad -, Sunderland en Oxford United werd uitgeleend. Hij kon in de universiteitsstad blijven, maar de allrounder koos voor een avontuur in Nederland.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
© Hollandse Hoogte / VI – Fotopers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier