Manchester United gaat na de 2-4-winst bij Arsenal voluit voor de tweede plaats.

Ruud van Nistelrooy (achillespeesblessure, hoopt zijn rentree te maken in de Champions League tegen AC Milan op 23 februari) moet SirAlex Ferguson dan wel nog een tijdje missen, het deed de Schot veel plezier dat hij tegen Arsenal kon rekenen op bliksemafleider Louis Saha, de trefzekere Cristiano Ronaldo en young gunWayne Rooney.

Elk van de genoemde spelers kende de laatste maanden problemen. Saha (26) kampte sinds zijn komst – een goed jaar geleden – van Fulham lange tijd met knieblessures. Maar zijn beweeglijkheid lijkt perfect complementair met Rooney (19), die na zijn schorsing voor drie wedstrijden wegens een elleboogstoot, met twee assists aan de basis lag van de winst op Arsenal en tegen Birmingham scoorde. Arsène Wenger stak zijn bewondering achteraf niet weg. “Een echte topspeler, een speciaal talent”, wist de Fransman. “De vraag is vaak : speelt hij nu als tweede spits of diep centraal ? Heel moeilijk om je daarop in te stellen. Wayne is immers fysiek zo sterk, maar bovenal intelligent en bijzonder alert.”

Ook over de laatste optredens van Cristiano Ronaldo heerst enorme tevredenheid. Na het EK worstelde de Portugees lange tijd met zijn vorm. Zijn dribbels en individuele acties waren weinig rendabel. In de eerste seizoenshelft scoorde hij slechts één keer. In december werd Cristiano Ronaldo zelfs voor korte tijd op vakantie gestuurd. Maar door de terugkeer van Saha heeft hij in het driespitsensysteem meer vrijheid. Samen met Rooney speelt de Portugees kort achter Saha, een mogelijke verklaring voor zijn opleving. Toen er nog in een 4-4-2 werd gespeeld, met Rooney en Alan Smith als spitsen, stond Cristiano Ronaldo rechtsmidden, waar hij zich moeilijker kon doorzetten.

ENGELAND

Ahmed Hossam miste met twee treffers zijn debuut niet voor Tottenham. Aanvaller Andy Johnson (Crystal Palace) en middenvelder Stewart Downing (Middlesbrough) werden door bondscoach Sven-Göran Eriksson voor het eerst opgeroepen. Craig Bellamy (Newcastle) werd verhuurd aan Celtic. Birmingham huurt Walter Pandiani (28) van Deportivo La Coruña. Everton huurde Mikel Arteta (22) van Real Sociedad. Aston Villa pikte Eric Djemba-Djemba op bij Manchester United. Bolton nam Vincent Candela (31) over van AS Roma. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 17 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace) 15 goals ; 3. Defoe (Tottenham) 11 goals ; 4. Pires (Arsenal), Hasselbaink (Middlesbrough) 10 goals.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier