Vóór de wedstrijd tegen Roeselare vorige week werd Patrick Ogunsoto, na de tactische bespreking, het bureau van de trainer in geroepen. Op last van Herman Wijnants was na overleg namelijk in laatste instantie beslist de spits niet in de wedstrijdselectie op te nemen. Officieel omdat Ogunsoto er mentaal niet klaar voor was. Begin vorige week zou de Westerlomanager, die niet naliet iedereen eraan te herinneren dat hij psychologie heeft gestudeerd, met de aanvaller alles uitklaren en hem een week rust gunnen, tot na de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Germinal Beerschot. Maar donderdag stond Ogunsoto alweer op het trainingsveld, tegen GBA viel hij in de 83ste minuut in. Straffe psycholoog, die Herman.

Insiders weten beter : de vage interesse vanuit Qatar was veel concreter dan openlijk toegegeven – volgens een intimus van de spits had de speler zelf al een akkoord. Het noopte Westerlo ertoe zijn aanvaller niet te laten spelen en trainen. Een blessure zou immers een voor beide partijen lucratieve transfer alsnog kunnen doen afspringen. Om bij de supporters geen argwaan te wekken wanneer Ogunsoto – als de omstandigheden daarom zouden vragen – toch niet zou invallen, werd besloten hem tegen Roeselare dan ook maar niet op de bank te zetten.

Vervolgens sprongen de onderhandelingen begin vorige week echter toch af, tot frustratie van Westerlo.

Een vaste makelaar heeft Ogunsoto niet : Marcel Veerman (die Jason Vandelannoite naar Turkije bracht), Jean-Claude Eyenga-Lokilo (een FIFA-gelicentieerde makelaar), Ganiu Owolabi (voormalig speler van R. Antwerp FC), onderhande- laars uit Engeland, Israël, Duitsland, al dan niet voorzien van een door Ogunsoto ondertekende machtiging, allemaal passeerden ze tevergeefs de club.

Herman Wijnants : “Wij hadden afgelopen zomer ( toen er een lucratief bod was uit Moskou, maar Ogunsoto die overgang niet zag zitten, nvdr) – zoals tachtig procent van de clubs zouden doen – tegen de speler kunnen zeggen : ‘Als je dat bod niet aanneemt, speel je niet meer.’ En dan was hij eind augustus weg geweest. Wij hebben dat niet gedaan, want zo zijn wij niet. Maar met een vaste makelaar gaat een transfer makkelijker, denk ik.”

Dus probeert Westerlo, dat zich afvraagt wat er straks nog overblijft van Ogunsoto’s marktwaarde, hem aan een vaste makelaar te koppelen en zijn spits zo snel mogelijk te slijten.

RAOUL DE GROOTE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier