Waasland-Beveren

STERKTES & ZWAKTES

Met Aboubakary Koita, Daan Heymans, Michael Frey en Georges Mandjeck verloor Waasland-Beveren vier sterkhouders. Het goede nieuws is dat andere smaakmakers als Nordin Jackers, Aleksandar Vukotic en Leonardo Bertone wel aan boord bleven. Voorlopig toch. Want intern zijn de bewindvoerders zich ervan bewust dat bepaalde jongens op elk moment kunnen vertrekken.

Waasland-Beveren

Het management heeft de knop omgedraaid en het gaat met vernieuwde moed het avontuur aan in 1B. Maar hoe hebben de jongens die geen transfer konden versieren de degradatie verteerd en waar zullen zij hun motivatie uit putten? Het bestuur maakt zich sterk dat er nog een en ander zal bewegen op transfervlak. De prioriteit is het halen van twee spitsen die het niveau in 1B overstijgen en de tegenstanders schrik aanjagen.

TRAINER

Na 129 wedstrijden, een verloren bekerfinale in 2019 en een degradatie naar tweede klasse vorig seizoen nam Marc Schneider in oktober afscheid van FC Thun. En eigenlijk is het een wonder dat de 40-jarige Zwitser die in eigen land bekendstaat als de coming man onder de trainers bij Waasland-Beveren neerstreek. Van Schneider wordt gezegd dat hij duidelijke spelprincipes hanteert op training en in de wedstrijden, dat hij de kunst verstaat om de ontwikkeling van spelers mee te begeleiden en de strategische visie van een club implementeert op en naast het veld.

AMBITIE

Beter doen dan vorig seizoen is het voornaamste doel, maar bij de Waaslanders plakken ze liever geen cijfer op hun ambities. Maar ze streven er wel naar om Waasland-Beveren een herkenbare identiteit te geven op het veld en de club verder te professionaliseren. De club moet een baken van vertrouwen zijn. Vertrouwen tussen spelers en club, vertrouwen tussen personeelsleden en de club. Kortom: Waasland-Beveren moet een cultuur installeren waar voetballers hun ambities kunnen waarmaken in een professionele omgeving.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Jacob Buus Jacobsen (AC Horsens, Den), Chris Kablan (FC Thun, Sui), Joan Simun Edmundsson (Armania Bielefeld, Ger), Daniel Maderner (SC Rheindorf Altach, Aut), Michael Davis (YR KV Mechelen), Adama Traoré (Abidjan City, Civ).

Out

Daan Heymans (Venezia, Ita), Djihad Bizimana (KMSK Deinze), Alexis Gamboa (Alajuelense, Crc), Vladimir Van de Wiel (FCV Dender EH, uitleenbeurt), Lucas Pirard (R Union SG), Aboubakary Koita (STVV), Amine Khammas (Apollon Limassol, Cyp), Andreas Wiegel, Serge Leuko & Din Sula (einde contract).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier