Maaseik won eerste twee wedstrijden.

Na twee competitiewedstrijden in de Liga is titelverdediger Noliko Maaseik de enige ploeg die nog geen setverlies leed. Zaterdag walsten de Limburgers over VC Euphony Asse-Lennik. “Ja, ik was ook verrast door de matige prestatie van Lennik”, geeft de Maaseikse middenman Jo Van Decraen toe. “Wij speelden zeker niet slecht, maar de overduidelijke cijfers kwamen er vooral dankzij het zwakke optreden van onze tegenstander.”

Het neemt niet weg dat Maaseik al snel in zijn ritme lijkt te komen.

Jo Van Decraen: “In de voorbereiding draaide het al, hoewel we niet veel tijd hadden om onze nieuwe Nederlanders in te passen. Ook op training halen we al een heel behoorlijk tot goed niveau. Onze sterkte momenteel is dat we weinig fouten maken, redelijk veel opslagdruk kunnen produceren en ook qua block-defense staan we blijkbaar al wat verder dan een aantal andere ploegen. Het is echter wachten op een sterke tegenstander om te weten waar we staan. Tot nu toe ging het allemaal immers wat te gemakkelijk.”

Hoe verloopt de aanpassing aan spelverdeler Yannick van Harskamp?

“Vlotjes. Yannick heeft een interessante zomer achter de rug waarin hij veel heeft opgestoken met de nationale ploeg. We wisten vooraf dat hij een sterke setter was en het blijkt ook te klikken. Nu, Pinheiro was een van de voortrekkers en daar staat Yannick nog niet, maar je merkt dat hij toch stilaan groeit in de groep.”

Afgelopen week kwam eindelijk jullie derde middenman, de Colombiaan Jaime Viafara, aan.

“Hij trainde nog maar een paar keer mee. We kunnen er dus nog niet zo veel over zeggen, maar het is wel de bedoeling dat hij onze topmiddenman wordt. Simon ( Van de Voorde, nvdr) is een jong talent, maar typisch daarvoor is dat ze regelmaat missen. In elk geval ben ik – en ik denk ook Simon – blij dat er nu een concurrent bij is om ons scherp te houden.”

Jij bent met je 2m01 wel de ‘kleinste’.

“Ja, maar het scheelt niet zo veel, hoor. Ik denk dat Viafara in Colombia wat groter was dan hier.” ( lacht)

In zijn jubileumjaar wil Maaseik vooral Europees weer een stapje hoger zetten. Hoe schat jij de slaagkansen in?

“We zitten met een jonge ploeg en meerdere spelers zonder Champions League-ervaring, maar het is aan de meer ervaren spelers om de anderen te overtuigen van onze mogelijkheden. Kortom, alles kan ( lacht).”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier