Door de overname veranderde er weinig aan de dagelijkse werking bij de Henegouwers, waar geen enkele juridische band bestaat met Lille OSC.

Op Le Canonnier benadrukken ze graag dat Excel geen satellietclub werd van Lille OSC. De twee entiteiten blijven totaal onafhankelijk, ze kennen eenvoudigweg dezelfde eigenaar. Dat is Gérard Lopez. Er komen dus geen situaties waarbij, om een delicaat dossier aan te snijden, ze in Moeskroen de mening of de borgstelling van de Noord-Franse eersteklasser moeten vragen.

Geen juridische link dus, maar wel transferoperaties die de twee clubs betreffen. Al een aantal spelers van Lille OSC kwamen op huurbasis naar Henegouwen afgezakt, anderen werden al aangeworven met een definitieve overgang. Het belang voor de Noord-Franse club: in geval van een doorverkoop delen beide teams de helft van de taart. Dat is ook hetgeen gebeurde met doelman Jean Butez. Hij kwam gratis van Lille, dat vijftig procent incasseerde van de verkoopwaarde aan Antwerp. Maar Royal Excel Mouscron zal niet hetzelfde kunnen doen met sensatie Hervé Koffi, want de seizoensrevelatie onder de lat werd eenvoudig gehuurd zonder aankoopoptie.

Verder vernemen we dat de clubs dikwijls contact hebben over heel duidelijke onderwerpen, waar ze elkaar constant om advies vragen. De daarvoor gebruikte term luidt knowledge sharing, kennisuitwisseling. Luís Campos is sportief raadgever voor Royal Excel Mouscron, maar werkt ook voor LOSC. Patrick Declerck blijft voorzitter, met dezelfde privileges als voordien. En Paul Allaerts is nog altijd de operationele verantwoordelijke. De ex-scheidsrechter gaf zijn petje als sportief directeur door aan Diego López.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier