Woensdag 16/6

Timmer de kist maar dicht en gooi de put vol zand : Dessel ! ‘Kan het erger dan Boom ?’ schreven wij hier vorige week in een toen nog retorisch bedoelde vraag. Dessel ! ! Toe Jacques, het is genoeg geweest. We zijn vorig jaar inderdaad onheus geweest tegen u, maar Boom en Dessel, dat is niet meer in verhouding tot de inbreuk.

De zomerserie van Sport/Voetbal Magazine. We zijn ze nog eens allemaal gaan herlezen. Bruno Govers, die door moeder Hossam aan het lijntje en voor de gek werd gehouden in Kaïro. Daniel De Vos, die ergens in de Cordillera’s van Peru een nietsvermoedende tante van Andrés Mendoza de stuipen op het lijf joeg. Raoul De Groote, die zich puffend en blazend een weg hakte door de Togolese savanne, om daar vader Olufade onverhoeds te betrappen bij een illegale leeuwenjacht. Christian Vandenabeele, vierendertig hoog bij de familie Seol in Seoel, die uit de keuken eerst een panisch geblaf hoorde, vervolgens een droge slag, en daarna een sissende mengeling van boter en soja-olie om de pan op temperatuur te brengen. Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Australië werden alle bezocht. Het enige continent dat niet werd aangedaan was Europa.

Vorig jaar werden nog alleen de buurlanden aangedaan. Dit jaar : Boom en Dessel. Wij kwamen graag in Boom. Een beetje steile tribune, maar altijd prettig om in het piepkleine receptiezaaltje een glas te drinken met voorzitter Jacques Van der Planken. Of met wijlen Bob Kortleven, Bobby Shortlife, de voorzitter van de technische commissie van de Bond. Wij kwamen ook graag in Dessel. Bij Louis Melis, die na de match persoonlijk het vuur door de kantine joeg. Maar in de zomerserie… nee, er zijn grenzen aan alles.

Wat zal het volgende zijn ? Waarom niet Poederlee ? Peul, zoals ze daar zeggen. Eens even denken : Joël Bartholomeeussen, die was van Peul. Wij kwamen graag in Peul. Wij kwamen blijkbaar graag overal. Of ze ons overal graag zagen komen, is natuurlijk een andere vraag. Maar in Peul wel. Tijdens de rust serveerden ze daar aan de pers een taart van werkelijk sublieme kwaliteit. Kempens gebak, niet te overtreffen. En aan de taart kent men de club. Enfin, als u dit leest, weet u ongetwijfeld al waar aflevering drie is neergestreken, maar neem eerst een pilletje.

Zaterdag 19/6

Wat ons stilaan verontrust, is de fysieke gelijkenis tussen Roger Vanden Stock en Franz Beckenbauer. Wat is daar gebeurd dat we niet mogen weten ? Over de familie Beckenbauer hebben wij het nog net gehad in de Tourspecial van S/VM. Nog eens op een rijtje zetten ?

Op zijn achttiende vader van Thomas, verwekt bij Ingrid G., met wie hij nochtans niet getrouwd was. In 1966 wél getrouwd met Brigitte, die Michael en Stephan op de wereld zette. In 1977 gescheiden van Brigitte, Franz gaat aan de rol met Diane Sandmann, een fotografe. In 1988 slaat Franz de deur van de donkere kamer achter zich dicht en verliest zich in Sybille. In 1990 wordt het huwelijk ingezegend, door een priester die de schouders eens ophaalt.

In 1999 heeft Franz genoeg van de grillen en de billen van Sybille, en stort zich enthousiast in de armen van de achttien jaar jongere Heidrun Brumester, die een jaar later Noël Maximillian Beckenbauer baart. Noëls oudste halfbroer Thomas, beleggingsadviseur, is op dat moment zelf al vader van een tweeling. Zijn tweede halfbroer Michaël, psychiater, heeft drie kinderen. En zijn jongste halfbroer Stephan, voetbaltrainer, heeft er twee.

Terwijl hij met Heidrun samenwoont, begint Franz opnieuw een relatie met Sybille. En nu duikt potverdekke ineens een halfbroer van hemzelf op : Roger. Wie heeft hier wat mispeuterd ? Vader Beckenbauer kennen we niet, maar vader Vanden Stock wel. ‘Hoe komt het dat gij eeuwig jong blijft ?’ vroegen reporters hem vijfentwintig jaar geleden al. ‘Elke ochtend tien minuten gymnastiek voor het geopende raam’, was altijd het antwoord van mijnheer Constant. Jaja.

Franz en Roger lijken trouwens ook als twee druppels water op Sven-Göran Eriksson. En op Mario Zagallo. Wat is de wereld toch klein hé jongens ? Vooral in onze zomerserie.

door Koen Meulenaere

‘Wat is de wereld klein.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier