Wat doen Pierre Chevalier en Jean-Luc Dehaene in de vzw Club Brugge ?

Het Brugsch Handelsblad meldde vorige week dat Pierre Chevalier (VLD) en Jean-Luc Dehaene (CD&V) lid zijn van de vzw Club Brugge. “Zij zijn niet toegetreden tot het bestuur,” benadrukt beheerder Raoul Beuls, “maar gewoon lid van de vzw, al langer trouwens en ook niet meer dan dat. De vzw, dat is een 80-tal mensen dat éénmaal per jaar samen komt in een algemene vergadering. Het is het opperste orgaan, maar het bestuurt niet. Waarop hun toetreding wijst ? Op hun liefde voor de club en op hun inzet eventueel. Ik denk niet dat zij grotere ambities koesteren. De opvolging van Michel Van Maele ? Dat is niet aan de orde.”

“Toetreden tot de vzw,” aldus secretaris Jacques De Nolf, “is voor velen een eindpunt, maar voor sommigen met aspiraties is het de eerste stap naar de beheerraad of het pr-comité of het jeugdbestuur. Ik kan me niet voorstellen dat twee zulke zwaargewichten erbij zijn gekomen om een figurantenrol te spelen. Misschien is dit het moment om een impuls aan het lidmaatschap van de vzw te geven. Ik denk inderdaad ook dat zij met hun relaties in de financieel-economische wereld belangrijk kunnen zijn voor de club. De opvolging van Van Maele ? Alle pistes zijn open, denk ik. Dat er iets gaat gebeuren, is geen nieuws, maar wanneer ? Er leeft alleszins iets.”

Voorzitter Michel Van Maele zelf houdt het heel kort. “Allemaal niks achter zoeken. Er komen ieder jaar nieuwe mensen in de vzw, omdat er anderen weggaan of overlijden. Dehaene is trouwens al drie, vier jaar lid van de vzw. Al de rest is zever.”

Het Brugsch Handelsblad meldde ook dat Club geinteresseerd zou zijn in Frank Rijkaard. “Helemaal niet”, zegt Jacques De Nolf. “Die naam is hier voor zover mij bekend alleen gevallen via Hans Galjé in een verband dat ons niet erg zint. Rijkaard komt vaak naar onze beloften kijken, om onze beste jeugdspelers voor een prikje of voor niks naar Nederland te versluizen. Een club moet inderdaad op alles voorbereid zijn, ook op een trainerswissel, ja – al is daar geen enkel signaal voor. Maar in dat verband werd Rijkaard bij mijn weten nog nooit genoemd, wat natuurlijk niet uitsluit dat anderen niet proberen bepaalde personen naar voor te schuiven.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier