Sacha Koulberg rekent op Asse-Lennik in de play-off.

Van de vier ploegen die zich via de eerste competitiefase rechtstreeks plaatsten voor de play-off, die zaterdag van start gaat, kreeg Asse-Lennik de voorbije maanden wellicht het minste aandacht. “Begrijpelijk ook”, zegt coach Sacha Koulberg. “Averbode heeft een heel mooie periode achter de rug, terwijl wij als vierde eindigden en in de beker te vroeg uitgeschakeld werden door Guibertin. Kortom, we kregen de aandacht die we verdienden, maar het spreekt voor zich dat de club en de spelers wat meer in the picture willen staan. We hopen dat ons dat zal lukken in de play-off. In de terugronde herpakten we ons alvast na het matige begin.”

Welke rol speelde de komst van de Slowaakse international Peter Janusek tijdens de jaarwisseling daarbij?

Sacha Koulberg: “Toen hij hier aankwam, was hij zeker niet in topconditie. Logisch ook, want hij had enkele trainingsloze weken achter de rug. Nadien bewees hij dat hij een meerwaarde is voor onze ploeg.”

Wat was eigenlijk de reden van het stroeve volleybal waarmee jullie aan het seizoen begonnen?

“We startten met een volledig nieuwe ploeg. Dan is het normaal dat je aanvankelijk moet zoeken naar het juiste ritme. Gaandeweg hebben we dat echter gevonden. Ik reken erop dat we er in de play-off zullen staan.”

Met welke ambitie?

“Wij gaan voor de finale. Wij hebben een ploeg die elke tegenstander in België aankan, maar dan moeten we wel op honderd procent van ons kunnen volleyballen. Onze tamelijk smalle kern kan een probleem worden, maar we moeten onze ambities durven uitspreken.”

De kalender van de play-off zit jullie niet bepaald mee, met zaterdag de wedstrijd in Maaseik en woensdag tegen Averbode, ook al op verplaatsing.

“Dat is geen cadeau. De kans bestaat dat we tweemaal verliezen. Dat kan het vervolg beïnvloeden. Ik geloof er echter in dat, als wij het niveau van de laatste weken kunnen aanhouden, wij er klaar voor zijn. Het is een beetje jammer dat onze laatste wedstrijd met inzet dateert van 14 februari, maar we hielden en houden ons scherp met oefenmatchen tegen waardige tegenstanders.”

Tot slot een pluim voor Asse-Lennik: jullie spelen met veel jonge Belgen.

“Dat vind ik ook bijzonder positief. Zowel de twee middenblokkers als de libero zijn Belg en nog geen of amper twintig. Ook Gertjan Claes is nog altijd jong.” S

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier