Depestele hekelt Maaseikse underdogpositie.

Eén puntje pakken vanavond in de thuiswedstrijd tegen VC Euphony Asse Lennik en Knack Randstad Roeselare mag in poleposition (lees: met het thuisvoordeel) aan de finale van de play-off beginnen. In een rechtstreekse confrontatie met tegenstander Noliko Maaseik pakten de West-Vlamingen zaterdag immers de volle buit, waardoor het verschil voor aanvang van de laatste speeldag drie punten bedraagt.

Eens te meer een van de sterkhouders in de Lotto Dôme was Frank Depestele, maar de Roeselaarse spelverdeler blijft zoals altijd de bescheidenheid zelf. “Volleybal is een collectieve sport”, relativeert hij zijn persoonlijke inbreng. “Ik droeg mijn steentje bij, maar dat geldt net zozeer voor elke andere speler die dit seizoen op het terrein stond.”

Hoe belangrijk is het thuisvoordeel in de finale?

Frank Depestele: “Vrij belangrijk omdat het toch altijd moeilijker spelen is in Maaseik dan thuis. Maar het is ook niet allesbepalend. De winst zaterdag op zich is voor mij belangrijker dan het thuisvoordeel. We verloren dit seizoen nog maar één keer van Maaseik en wonnen vijf keer. Dat geeft ons een mentaal voordeel. In principe zijn we gezien de onderlinge resultaten misschien licht favoriet, maar ik vermoed dat het net als twaalf maanden geleden op een spannende strijd zal uitdraaien. Ik verwacht niet dat de finale maar drie matchen zal duren. Maaseik dompelt zich graag in een underdogpositie. ‘We hebben nog een jong team’, hoor je daar altijd zeggen. Qua internationale ervaring moeten ze zeker niet onderdoen voor ons, wel integendeel.”

Over je eigen aandeel bij Roeselare …

( pikt in) “Onze hoekaanvallers scoren ook op moeilijke ballen. Dat is volgens mij misschien wel hét volleybaltechnische verschil met Maaseik. Wat mijn eigen rol betreft, zou ik liefst hebben dat elke receptie perfect aankomt, hoor. Dat zou het voor mij een stuk makkelijker maken.” ( lacht)

Op dat vlak ziet het er niet slecht uit. Danilo lijkt klaar om de finalewedstrijden te spelen?

“Dat is positief, maar hij is nog niet honderd procent fit. Kristof Hoho doet het bovendien meer dan behoorlijk als libero. Kristof brengt extra karakter in de ploeg en aanvallend is hij nog niet zo sterk als vorig jaar. ( geheimzinnig) We zullen wel zien wie de coach als libero zal kiezen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier