Kapitein Georg Wiebel looft evenwicht bij Maaseik.

De topwedstrijden volgen elkaar de laatste weken razendsnel op voor Maaseik. Volgende week wacht de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Odintsovo, de leider in de Russische competitie. Dat het voor de Limburgers een bijzonder zware klus wordt, beseft ook de 31-jarige Duitse middenman en kapitein Georg Wiebel.

Georg Wiebel: “Odintsovo is wereldklasse. De Braziliaan Giba staat bekend als zowat de beste speler ter wereld van de laatste tien jaar. Mijn landgenoot Jochen Schöps geldt dan weer als een van de betere hoofdaanvallers en dan heb je nog enkele Russische internationals. Onze kansen op kwalificatie zijn dus niet zo bijzonder groot.”

Jullie spelen bovendien eerst thuis.

“Als er een golden set aan te pas komt, dan is het altijd beter om die thuis te spelen. Mentaal vind ik een heenwedstrijd in eigen zaal echter gemakkelijker. We gaan er volop voor, proberen die wedstrijd te winnen en dan zien we wel wat er ginder gebeurt.”

De competitiewedstrijd tegen Averbode, derde in de rangschikking, lijkt niet meer dan een opwarmertje. In België zijn jullie immers outstanding, niet?

“Er staat niets meer op het spel in die match. Maar als voorbereiding op Odintsovo vind ik het positief dat we tegen een ploeg volleyballen die bovenin staat. Dat we momenteel het beste team in België zijn, kan niemand ontkennen. Maar je mag ook het blessureleed van Roeselare niet vergeten. Wie weet wat er kan gebeuren als zij een tijdje op volle sterkte kunnen spelen?”

Wat is het verschil tussen dit Maaseik en dat van voor je passage bij Friedrichshafen?

“Toen waren we heel afhankelijk van een supertalent als Bravo. Nu kunnen we bij wijze van spreken eender wie van de elf kernspelers opstellen. Er zit meer evenwicht in deze ploeg.”

Wat veranderde er voor jezelf, nu je de meest ervaren speler bent?

“Ik ben in elk geval de oudste ( lacht). Als kapitein heb ik misschien iets meer invloed op ‘bepaalde zaken’. Ik blijf een middenman, niet iemand die constant speelt of het spel moet verdelen. Privé veranderde er ook wel een en ander, want ik heb ondertussen twee kinderen. Dat verandert je kijk op de zaken. Ik volleybal nog steeds met dezelfde ambitie en met evenveel plezier.” S

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier