Christophe Van Goethem mikt met Averbode op finale.

Goede resultaten waren in het verleden bij Averbode zelden een reden om hoog van de toren te blazen. Ook nu behoeden de sportief verantwoordelijken zich ervoor om al te steile ambities uit te spreken. International Christophe Van Goethem durft wél verder te kijken. “Met onze vierde plaats zijn we zeker van de play-offs. Daarin willen we ons bewijzen. We wonnen thuis van Maaseik en verloren pas na een vijfsetter in Lennik. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met die ploegen kunnen concurreren. We mogen mikken op een finaleplaats. Als sporter moet je altijd vooruitdenken en de grenzen verleggen. De finale van de play-offs moet onze doelstelling zijn, want anders denk ik dat we veel te mak gaan volleyballen en trainen. Als je nu al zegt ‘ons seizoen is geslaagd’, dan blijf je niet scherp en bak je er niks meer van.”

Van Goethem houdt Maaseik en Lennik in het vizier, maar sluit evenmin uit dat Roeselare voor de bijl moet. “We verloren in Roeselare met 3-0, maar dat was net nadat ze thuis van Apeldoorn verloren. Ze konden het zich niet veroorloven om in eigen zaal opnieuw een steek te laten vallen. Met het mes tussen de tanden stonden ze ons op te wachten, terwijl wij net een van onze zwakste wedstrijden van het seizoen speelden. Als wij op onze waarde volleyballen, zijn we een te duchten tegenstander voor Roeselare. Averbode in een goede dag kan immers van elke ploeg winnen.”

Wat is de sterkte van dit Averbode?

Christophe Van Goethem: “Vorig jaar draaiden we een erg slecht seizoen. De club besefte dat er geïnvesteerd moest worden in betere spelers. Dat lukte uitstekend, want we vormen een erg complementair geheel. Als er iemand een minder moment heeft, dan wordt dat telkens opgevangen door een andere speler. Ook het uitvallen van onze middenman Karel Brouns werd vlekkeloos opgevangen door Ruslans Sorokins, die normaal in de receptie staat. Het zit gewoon goed in elkaar dit seizoen.”

Heeft Christophe Van Goethem na drie jaar Averbode zin om een sterk seizoen te verzilveren met een lucratieve transfer?

“Ik voel me heel goed bij Averbode, logisch ook als de resultaten meevallen. Anderzijds haalden we met de nationale ploeg afgelopen zomer een heel hoog niveau, een EK gespeeld onder meer. Dat smaakt naar meer. Ik heb een vrouw en twee kinderen. Dus is Averbode de ‘gemakkelijkste’ oplossing, maar het buitenland spreekt me zeker aan. Dan moet ik wel het geluk hebben om op een club te vallen die een speler als ik zoekt en die daar bovendien iets tegenover wil stellen. Dat neemt niet weg dat Averbode voor mij momenteel de topprioriteit is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier