Afgelopen vrijdag speelde STVV tegen Antwerp achter gesloten deuren. Bezigheidstherapie voor de goeie zaak, heet zoiets. Voor de statistieken: het werd 4-2 voor de thuisploeg, die daarna drie dagen vrijaf kreeg. Zo gaat het bij STVV dezer dagen, nadat het op 21 april zekerheid kreeg over de degradatie. Een paar dagen vrij, een paar dagen trainen en tussendoor een wedstrijdje. Normaal was het morgen tegen Lommel, maar de bezoeker zegde af. Op 20 mei staat nog een laatste duel gepland tegen MVV en dan mag de riem eraf.

Worden de spelers daar vrolijk van? Vincent Euvrard, die nog drie jaar onder contract ligt en ook volgend seizoen nog voor de Truienaars uitkomt: “Ik snap de club ergens wel. De competitie in tweede klasse herbegint op 22 augustus, dat betekent dat er tussen de twee officiële wedstrijden drie maanden liggen. Veel te lang. Prettig is het niet, je bent gedegradeerd en nu moet je nog door. Maar we zijn profs die worden betaald tot 30 juni; we moeten dat professioneel aanpakken en doen wat ze zeggen.”

Het gaat om fit blijven, zegt Euvrard. In principe doet iedereen mee, ook zij die al te horen kregen dat hun aflopende contract niet wordt verlengd. In dat geval verkeren de verdedigers Buysens en Kotysch, de doelmannen Castro en Volders en jeugdproduct Benji Commers. Ook zij die elders werden geleend – Ngawa, Chatelle, Daerden, Menga – trainen nog mee, net als Reza, die zijn transfer naar Standard binnen heeft.

Wim Mennes zwaait ook af. Hij was graag nog wat langer op Stayen gebleven, maar snapt dat een club die net degradeerde geen boodschap heeft aan een verlengd verblijf van een 35-jarige. Hij gaat straks voor derdeklasser Bocholt voetballen. Euvrard en Mennes waren er al bij toen STVV de vorige keer zakte. Euvrard: “Tweede is geen pretje.” Mennes: “Van de tien transfers gaan er toch zes à zeven boenk op moeten zijn. Anders wordt het moeilijk.” Euvrard: “Met de ploeg die de vorige keer naar eerste promoveerde plus een paar versterkingen plaatsten we ons nog voor play-off 1. Dat was echt wel een goed team.” Mennes: “Zoiets gaan ze nu ook nodig hebben, anders wordt het moeilijker dan verwacht.”

DOOR PETER T’KINT

“Van de tien transfers gaan er zes à zeven boenk op moeten zijn.”

Wim Mennes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier