Group d’Arte Averbode blijft bovenin meedraaien.

De supercup niet meegerekend verloor Group d’Arte Averbode afgelopen weekend pas voor het eerst dit seizoen een officiële wedstrijd. Tegen die andere ongeslagen ploeg, Knack Randstad Roeselare, was het verschil echter groot, beseft ook Roel Nuijts (27). “Vorig jaar hadden we nog mogelijkheden om iets te pakken tegen Roeselare, maar zoals ze zaterdag de eerste twee sets volleybalden, vond ik ze buiten categorie. We konden geen antwoord vinden op hun servicedruk en kregen de receptie niet onder controle. Daardoor slaagden we er niet in om tot ons gebruikelijke snelle spel te komen.”

Tot nu loopt het nochtans gesmeerd voor Averbode.

Roel Nuijts: “In de competitie wonnen we tegen de ploegen waartegen we dat moesten doen. Onze ambitie is in de eerste plaats het behalen van de play-off. Wat dat betreft zitten we perfect op schema. De kloof met de top twee is – en dat zullen we in Maaseik misschien opnieuw ondervinden – groot, maar de ploegen daar net onder zijn aan elkaar gewaagd.”

Dromen jullie in die optiek ook van een tweede bekerfinale op rij?

“De loting is in elk geval de meest gunstige, want we ontlopen Roeselare en Maaseik in de halve finale. We weten na vorig seizoen hoe mooi het is om zo’n finale te spelen. Dat willen we zeker opnieuw meemaken.”

Hoe komt het dat het vertrek van Volleyballer van het Jaar Jovica Simovski jullie tot dusver niet lijkt te deren?

“Op een andere sleutelpositie, de spelverdeling, zijn we met André Eloi zeker versterkt. Hij vangt het vertrek van Simovski mee op. Op beslissende momenten kan het verlies van Simovski’s ervaring ons mogelijk parten spelen, maar voorlopig doet Wannes Rosiers het meer dan behoorlijk als opposite.”

Ondanks de mooie resultaten moest coach Andrej Urnaut plaats ruimen voor het duo Marcus Eloi – Otavio Machado. Wat is jouw mening daarover?

“Daarover beslissen wij niet. Het klikte niet meer met het bestuur. Als zij een trainerswissel nodig vinden, dan moeten wij ons daarbij neerleggen.”

Marcus is ook nog speler, en bovendien een concurrent op jouw positie. Hoe gaan jullie daarmee om?

Marcus heeft als speler tonnen ervaring op een hoog niveau. Die kan hij ook perfect overbrengen als trainer. Momenteel geeft hij zichzelf en Ruben Van Hirtum meestal de voorkeur op mij, maar ik ga blijven vechten voor mijn plaats.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier