Doet Juventus direct weer mee om de scudetto of moet de formatie uit Turijn tevreden zijn met een rol in de schaduw ? De verwachtingen van betrokkenen. Alessandro Del Piero, Mister Juventus : “Ik verwacht dat we dit seizoen weer bovenin gaan meedraaien. We hebben ons slim versterkt en het zou niet van ambitie getuigen om te zeggen dat we geen titelkandidaat zijn. We zullen wel opnieuw moeten leren topvoetbal te spelen. Een seizoen in de Serie B betekende toch een jaar zonder concurrentie. We missen wellicht ritme.”

Pavel Nedved, routinier : “Ik ben blij dat ik ben gebleven. De club heeft veel inspanningen verricht om erbovenop te komen. Ik waardeer het enthousiasme. Juventus heeft belangrijke spelers weten te houden. Ik wil nog minimaal een jaar op topniveau spelen en dat doe ik het liefst bij Juventus.”

Gianluigi Buffon, doelman : “Twee jaar zonder Europees voetbal is voor een speler in de bloei van zijn carrière eigenlijk te veel, maar voor deze club wilde ik me opofferen. Juventus heeft mij veel bijgebracht, ik voelde me verplicht iets terug te doen. Nu moeten we direct de aansluiting met de top terug- vinden. Met deze groep kan dat zeker.”

Claudio Ranieri, trainer : “Ik vind het een eer bij een club als Juventus te mogen werken. De gretigheid en het enthousiasme van de selectie hebben me aangenaam verrast. Ik merk aan de spelers dat ze iets willen bewijzen. En als rancune echt de beste drijfveer is, dan gaan we dit seizoen mooie dingen beleven.”

Roberto Mancini, trainer Inter Milaan : “De afwezigheid van Juventus doet niets af van ons geweldige vorige seizoen. Met Juventus erbij hebben we er direct een concurrent bij, dat is duidelijk. Ik vind dat Juventus een goede selectie heeft en dat ze gretig zijn, lijkt me logisch. Het is aan Inter om iedereen die onze Scudetto bagatelliseerde, te bewijzen dat wij echt de sterkste ploeg van dit moment zijn.”

Kaká, speler AC Milan : “Het is absoluut goed dat Juventus terug is. De fans verdienen geen seizoen zonder wedstrijden tussen AC Milan, Inter en Juve. Ik hoop dat het Italiaanse voetbal nu definitief heeft gebroken met het verleden en dat we weer volledig kunnen genieten van een topcompetitie.”

Roberto Donadoni, bondscoach : “Voor het Italiaanse voetbal zijn het moeilijke tijden geweest. Alleen het nationale elftal heeft de burger nog moed gegeven. Met de terugkeer van Juventus moeten we een donkere periode afsluiten. Hoe meer concurrentie voor het kampioenschap, hoe beter. Ik schat Inter en AC Milan momenteel wel wat sterker in, maar Juventus komt er op den duur wel weer bij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier