Weer licht op Sclessin

Christian Luyindama imponeert door zijn fysieke kracht. © belgaimage
Thomas Bricmont

Standard herademt na twee opeenvolgende zeges.

Twee keer stapte voorzitter Bruno Venanzi dit seizoen naar de kleedkamer. De eerste keer na de nederlaag op Anderlecht, en vervolgens in de aanloop naar de match op Kortrijk. Daar beloofde hij dubbele premies voor de drie volgende matchen: tegen Kortrijk, Excel Mouscron en Antwerp. En bevestigde nog maar eens dat hij blijft geloven in zijn spelers én de staf. Dat trainer Ricardo Sá Pinto negen op negen moest halen om niet ontslagen te worden, was een gerucht dat circuleerde maar nergens bevestigd werd.

De eerste uitzege sinds 11 december 2016 (de wedstrijden van play-off 2 niet meegerekend) kwam er door de inbreng van Edmilson Junior en Orlando Sá.De Belgische Braziliaan belandde begin september tien dagen in het ziekenhuis met een bloeduitstorting in de armen en is nu weer in vorm, terwijl de Portugees op training het realisme brengt dat Sá Pinto in het begin van de competitie miste.

Achterin bracht Christian Luyindama niet altijd de beste oplossingen bal aan de voet, maar hij imponeert door zijn fysieke kracht. Met de terugkeer van Alexander Scholz,na een moeilijke periode, en van Réginal Goreux is er achterin ook meer concurrentie. Die is er niet op het middenveld waar door de langdurige afwezigheid van Merveille Bokadi enkel Razvan Marin en Uche Agbo overblijven. Al lang dringt de trainer aan op de komst van een nummer acht. Daar wil men tijdens de komende mercato werk van maken.

Thomas Bricmont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier