Weer rust in Piraeus

Mathieu Valbuena is een van de grote namen bij Olympiacos. © BELGAIMAGE

Wolverhampton en Leander Dendoncker moeten donderdag op bezoek bij Olympiacos. De ploeg uit Piraeus lijkt na enkele magere jaren opnieuw aan te knopen met de successen van weleer.

Olympiacos is traditioneel de grootste club van Griekenland. Met 44 titels en 27 bekers is het op alle vlakken recordhouder en aan het eind van de vorige eeuw schopten de Grieken het zelfs tot in de kwartfinales van de CL.

De laatste jaren verkeert Olympiacos echter in een diepe crisis. In het seizoen 2017/18, waaraan het met Besnik Hasi als coach en onder meer Silvio Proto en Björn Engels in de kern begon, werd de ploeg voor het eerst in twaalf jaar nog voor nieuwjaar uitgeschakeld in Europa. Tot overmaat van ramp werd ook de bekerfinale niet gehaald en eindigde het team na zeven achtereenvolgende titels pas derde in de competitie. De Grieken wisselden vier keer van coach in één seizoen en tussendoor werd eigenaar Evangelos Marinakis beschuldigd van matchfixing en drugstrafiek. Zelden was het water in de haven van Piraeus woeliger.

Pedro Martins is al de elfde coach in vijf jaar, maar hij staat wel al sinds de zomer van 2018 aan het roer en die standvastigheid lijkt zijn team deugd te doen. Vorig seizoen werd de Portugees nog tweede en strandde hij opnieuw in de kwartfinales van de beker, maar dit seizoen lijkt hij de te varen koers te hebben gevonden. Voor de play-offs, die vergelijkbaar zijn met de Belgische variant, had Olympiacos een voorsprong van zeven punten op PAOK. De ploeg uit Thessaloniki is ook de tegenstander in de halve finales van de beker.

In de 1/8 finales van de Europa League treft de ploeg uit Piraeus donderdag het Wolverhampton van Leander Dendoncker. Als er twee spelers zijn die de Rode Duivel in de gaten moet houden, zijn het Mathieu Valbuena en Youssef El Arabi. De Fransman strooit op zijn 35e nog altijd rijkelijk met assists, terwijl de Marokkaanse spits de topscorer van Olympiacos is en in de vorige ronde Arsenal uit de Europa League kegelde met een doelpunt in de 119e minuut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier