De spelers van Roeselare werken vanavond, om 20.30 uur, hun laatste Champions Leaguewedstrijd van 2007 af. Een klepper: thuis tegen Treviso (Ita). De vierde van zes groepswedstrijden. In poule E parkeert het team van trainer Dominique Baeyens momenteel op de tweede plaats, met vijf punten. Eentje minder dan Treviso, eentje meer dan Jastrzebski (Pol) en twee meer dan Apeldoorn (Ned). De Belgische kampioen leed vorige week een 3-0-nederlaag bij Treviso, maar dat was pas het eerste verlies in de Europese campagne dit seizoen en dus zitten de West-Vlamingen daar nog altijd mooi op koers. Ze moeten zich bij de eerste twee scharen om naar de play-offs met twaalf te gaan.

Om nu wel te stunten tegen de Italiaanse grootmacht komt de match niet echt op een ideaal moment. December was tot nog toe een moeilijke maand voor Baeyens en co, met naweeën van de blessures van spelverdeler Nico Freriks (achillespees) en middenman Raimo Pajusalu (rug), en van de afwezigheid van enkele jongens die in de tweede helft van november met hun nationaal team moesten deelnemen aan preolympische kwalificatietoernooien. Baeyens moest het op training bij momenten rooien met maar drie van zijn zes basisspelers. Zoiets blijft niet zonder gevolgen. Tegen Puurs was het in de competitie niet goed, maar boekte Roeselare toch een 1-3-zege. In de heenwedstrijd van de halve finales in de beker kreeg de kampioen ook qua resultaat een rammeling: 3-1-verlies bij leider Lennik. Dan volgde de 3-0 bij Treviso, waar enkele kansen op een beter resultaat onbenut gelaten werden. En ook in Menen – opnieuw voor de competitie – verliep het zaterdag niet denderend, maar toch 1-3-winst.

“We moeten weer wennen aan elkaar”, zegt receptiehoekspeler Benjamin Hardy. “De manier van spelen bij je nationale ploeg verschilt van die in Roeselare. Als je een periode geconcentreerd in een bepaalde tactiek functioneerde, vraagt de omschakeling naar je oude gewoontes tijd. Het vertrouwen hangt daar nauw mee samen. Als je niet weet hoe je de bal precies zal krijgen of op welke manier de speler naast je zal reageren, voel je je niet zo op je gemak.

“Maar veel zullen we niet nodig hebben om het vertrouwen te laten terugkeren. Enkele goede acties kunnen volstaan. We moeten nu met een open geest aan die match tegen Treviso beginnen.

“In de competitie rest ons nog wat tijd om naar ons spel van vorig seizoen te groeien. Maar om de bekerfinale te halen moeten we komend weekend weer een topniveau halen. Dat is snel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier