Weinig wijzigingen

Malinwa beleefde een uniek seizoen, op alle vlakken. Een slechte start als titelfavoriet in 1B, wat meteen de kop kostte van trainer Dennis van Wijk. Onder Wouter Vrancken vervolgens een remonte, waarna in november de chaos losbrak met operatie Propere Handen. Ondanks die tegenslagen, of misschien net dankzij, haalde de spelersgroep het beste in zichzelf naar boven. Het eerste periodekampioenschap werd gewonnen, vervolgens de promotiefinale tegen Beerschot én de beker. Aan mentale sterkte ontbreekt het deze groep niet, naar het beeld van trainer Vrancken, die als speler ook al bekend stond voor zijn grinta.

Weinig wijzigingen

Ervaring te koop

Er was dan ook weinig reden om die groep, waarin voldoende ervaring op het hoogste niveau huist ( De Camargo, Swinkels, Kaya, Van Damme, Tainmont, Peyre en Schoofs moet je de Belgische eerste klasse niet meer leren kennen) door elkaar te schudden. Ongeacht 1B of 1A, het geraamte zou behouden blijven. Alleen: daar dachten de spelers anders over. Sterkhouders als doelman Verrips, flankaanvaller Storm en spits Engvall gaven te kennen dat ze in geval van veroordeling in het matchfixingschandaal andere oorden zouden opzoeken. Ook werd van hogerhand beslist om de aflopende contracten van De Witte en Matthys niet te verlengen. De ‘jongeren’ Schoofs en Storm dienen nu meer leiderschap te gaan tonen… maar zit dat in hun DNA? Met Mera werd ook achterin een belangrijke pion verloren, hij vertrok terug naar zijn vaderland Colombia. Dat het nu toch 1A wordt, zorgt voor een boost in heel de club: behoudens recordaanbiedingen vertrekt er niemand meer.

Weinig wijzigingen

Elftal in balans

Door de onduidelijkheid over de reeksindeling bleven inkomende transfers lange tijd uit. Op het wenslijstje: een centrale verdediger, een snelle winger en een spits als doublure voor De Camargo, ondertussen toch al 36 jaar. Vrancken wil echter weinig wijzigen aan zijn spelconcept: een 4-3-3 of 4-1-3-2, gestoeld op een stevig blok achterin met Van Damme als buffer voor de verdediging en met veel positiewissels in het offensieve compartiment. Tijdens de voorbereiding werd de nadruk gelegd op de specifieke pressing om zo nog meer controle over het balbezit te verkrijgen. Ook in 1A is dat het plan, verduidelijkte Vrancken. De trainer stelde echter vast dat zijn groep wat honger miste tijdens de eerste oefenwedstrijden, waardoor een hele batterij jongeren flink wat speelminuten kreeg. Middenvelders Bosiers en Coveliers, hangende spits Van Keilegom, verdediger De Bie en het zestienjarige groeibriljantje Vranckx lieten zich opmerken. Zij blijven allen bij de A-kern. Er kan ook overgeschakeld worden op een 4-4-2 met El Messouadi en Van Damme als fysiek sterk duo op het middenveld en Kaya meer op de flank. Achterin lijkt het duo Swinkels-Peyre een zekerheid, al lijkt hun gebrek aan wendbaarheid een probleem te kunnen worden. Op de linksback is Bijker een certitude. Op rechts ligt de strijd open, maar door een operatie aan de adductoren voor Lemoine krijgt Van Cleemput daar momenteel zijn kans. Hoe dan ook: dit KVM is een elftal in balans.

Weinig wijzigingen

In/out

IN

OUT

Matthys (gestopt), Smolders (Lierse Kempenzonen), Claes (R. Exc. Virton), Augustijns (RKC, Ned), Peffer (Lyra-Lierse Berlaar), Ben Ouattara (Lille OSC, Fra), Mera (Atlético Nacional, Col).

Weinig wijzigingen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier