Na het ontslag van algemeen manager Mogi Bayat en het vertrek van scout Raymond Mommens naar KV Kortrijk staat voorzitter Abbas Bayat voor een probleem. Wie zal de veeleisende voorzitter van de Carolo’s helpen in zijn zoektocht naar versterking? Niet alleen bij de rekrutering en de ontdekking van spelers, maar ook bij het bekijken en discuteren met hen over een eventuele verbintenis.

Algemeen secretaris Pierre-Yves Hendrickx? Dat is zijn rol niet en hij heeft al meer dan zijn handen vol met het vele administratieve werk bij zijn club. Commercieel directeur Mehdi Bayat? Met hem praten over voetbal komt op hetzelfde neer als over filosofie praten met een meeuw. De enige overgebleven neef is er om de aftrap te geven met een sponsor of een kandidate voor miss Charleroi. Of om de politie erbij te halen in de businessruimte, als een of andere genodigde ontzet moet worden. Of om een journalist te weren, die weigert de clan naar de mond te spreken.

Spelersmakelaar Didier Frenay, een oud-speler, stelde spontaan zijn kandidatuur om te helpen. Maar zijn voorstel was op voorhand een verloren zaak, want de ex-voetballer onderhoudt daarvoor te goede relaties met Mogi. Voor Abbas zijn de vrienden van zijn vijanden zijn tegenstanders. De voorzitter dreigt dus te moeten terugvallen op de knowhow van zijn Hongaarse trainer Csaba Laszlo. Maar is iemand die een van de meest dramatische sportieve balansen in de clubgeschiedenis voorlegt, de geschikte figuur?

De afgelopen weken passeerden testers van overal de revue, zonder dat we weten wie ze aanbrengt. Litouwers, een Congolees en een Montenegrijn kregen hun kans en vielen snel door de mand. Laszlo wilde na het competitieduel tegen RC Genk niet ingaan op de vraag van een collega-journalist over de spelers, aangezien hij er echt weinig over kon zeggen.

Wist u trouwens dat Abbas Bayat tot de intimi behoort van de grote baas van Manchester United, die hem regelmatig uitnodigt voor wedstrijden op Old Trafford? Maar het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat hij binnenkort van die topclub een huurling kan verwelkomen. Hij blijft echter niet werkloos toezien. Onlangs nam Abbas contact op met een oude glorie van het Belgisch voetbal, met de vraag naar enkele goede suggesties. Die raadde hem aan te werken aan het contact met de supporters, de stad en eventueel een satellietclub in Frankrijk.

door pierre danvoye

De kandidatuur van Didier Frenay was op voorhand een verloren zaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier