Koen Meulenaere
Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Maandag 13/02

Kevin Vandenbergh is een storende factor in het spel van Racing Genk. Het was Aad De Mos die het beweerde, in Studio 1. Steek zoiets maar eens in je zak. Vandenbergh scoorde twee jaar geleden, toen hij meer dan de helft van de matchen niet mocht starten, toch nog elf keer voor Genk. Vorig jaar zeventien keer, en hij maakte bovendien drie doelpunten in de testwedstrijden tegen Standard, waardoor hij Genk kwalificeerde voor Europees voetbal. Dit jaar is hij al aan negen treffers, terwijl hij maar vijftien keer in de basis stond. Hij scoorde ook in de bekermatch op Sint-Truiden en twee keer in de UEFA-cupvoorronde tegen het Letse Liepajas. Hij maakte tevens twee goals tegen San Marino, waaronder een magistraal Madjer-hakje, en voor de beloften scoorde hij een hattrick in de heenmatch van de barrage in Oekraïne.

Welnu, goede vriend Kevin, gij stoort. Gij stoort in het spel van Racing Genk ! Scheer je weg. Het is De Mos die het zegt.

Woensdag 15/02

Tim Hubar, voormalig reservespeler van Dessel Sport, is nu actief in Brazilië. Zuchtend is KBVB-penningmeester Germain Landsheere in enkele doe-het-zelfzaken in het Waregemse op zoek gegaan naar een antenne waarmee men de Braziliaanse televisie zou kunnen ontvangen. Vóór René er zelf één bestelt in Maleisië.

Donderdag 16/02

We moeten het zeggen zoals het is : de Koninklijke Belgische Voetbalbond aarzelt niet om drastisch op te treden in de omkopingszaak die recent aan het licht is gekomen. Indien er nog iemand beledigende liedjes zingt, van het genre ‘Merci Chinees, merci Chinees, merci’, op het moment dat er een arme omgekochte speler aan de bal is, dan moet de scheidsrechter de wedstrijd meteen stilleggen. Groepsgezangen waarin nadrukkelijk ‘Ye Ye Yeye’ te horen is, vallen onder dezelfde regel.

Tevens dienen spandoeken die allusie maken op inwoners van de Volksrepubliek China door de stewards onverwijld te worden verwijderd. Het dragen van een gele sjaal zal nog worden toegestaan in Westerlo, Sint-Truiden, en Lier, maar elders moet het als een ongepaste suggestie verboden worden.

Vrijdag 17/02

Toen Bob Peeters naar Genk kwam, verklaarde hij in de krant : ‘Ik ben de Messias niet.’ Wij zijn geneigd dit te geloven. Mocht de Messias gelijken op Bob, er zouden niet veel mensen meer in de kerk zitten. Nu zal u zeggen : er zítten niet veel mensen meer in de kerk. De dag is zelfs niet ver af dat Tuur Goethals van Delhaize alle kerken opkoopt. Prachtig gelegen, midden in de dorpskernen, ruime parkeergelegenheid, koelruimte genoeg, en van heinde en verre te herkennen. Zeker indien men de torenhaan vervangt door een torenleeuw. Toch mogen we dit niet beschouwen als het godsbewijs van Bob Peeters.

Maar… Vorige week, Sport/ Voetbalmagazine. Bob : ‘Mijn ouders gaven me de traditionele katholieke waarden mee. Tot mijn plechtige communie moest mijn vijf jaar oudere broer me meenemen naar de kerk. Ik vond het ook op school fantastisch om al die religieuze liederen mee te zingen. Jammer dat ik niet kon zingen.’

En wat lezen wij in diezelfde S/VM ? Sven Vandenbroeck : ‘Ik ben de Messias niet.’ Hij ook al niet. Ja maar, wie is de Messias dan wél ? Volgens Vandenbroeck is Lierse de hemel. Dat stemt niet echt overeen met bepaalde onthullingen van de voorbije dagen. Als ze in de hemel al niet meer eerlijk zijn, waar dan wel ? Dat moet dan in de hel zijn. En waar ligt de hel ? In Deurne-Noord. Zou Eddy Wauters misschien de Mess…

Zaterdag 18/02

Over de kwaliteit van het Belgische voetbal mogen ze veel zeggen, maar ons omkoopschandaal is van internationaal topniveau. Wij vreten elke letter die erover verschijnt. Wat je allemaal te weten komt ! Voor zover wij begrepen hebben, waren zes spelers en de trainer van Lierse omgekocht om met minstens 0-3 te verliezen tegen Anderlecht. Die spelers en die trainer hebben daar, zo mogen we aannemen, alles voor gedaan. En nóg werd het 1-1 ! Wat een ontluistering voor Anderlecht ! Waren wij Roger Vanden Stock, wij ontsloegen alle elf de knoeiers die in die match op het veld hebben gestaan. Tenzij die zelf allemaal hadden ingezet op 1-1 natuurlijk.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier