Dinsdag 4/1

Eens te meer zien wij ons verplicht het op te nemen voor onze goede vriend Jan Peeters, die op een wel zeer kwade dag het idee kreeg om het voorzitterschap van de Koninklijke Belgische Voetbalbond op zich te nemen. Iedereen kent inmiddels de beruchte quote van Jos Vaessen, de voorzitter van Racing Genk : ‘We mogen van geluk spreken dat Raymond Goethals gestorven is of er was het voorbije jaar geen enkele activiteit geweest bij de Voetbalbond.’

De voorzitter heeft zich nadien wel verontschuldigd bij de voorzitter, maar daar koopt een mens weinig voor, en een voorzitter al helemaal niets. Volgens Vaessen is Peeters misschien een brave duts, maar voor het overige een nitwit die persoonlijk schuldig is aan de malaise van het Belgische voetbal, en dus ipso facto aan het slechte presteren van Racing Genk. Waarna Peeters zich verplicht zag te reageren : ‘Ik een brave duts ? Geen sprake van.’

Insiders menen te weten dat Jos Vaessen al meer dan een kwart miljard Belgische frank van zijn eigen geld verloren heeft aan Racing Genk. Wij kunnen ons natuurlijk vergissen, maar het zou ons toch verwonderen mocht Jan Peeters (70) evenveel van zijn spaarcenten, laat staan van die van Francine Borremans (44), verkwist hebben in de Voetbalbond. Wie van de twee is dan de slimste ? Nee, wacht, we zullen de vraag anders formuleren : wie van de twee is de domste ?

Woensdag 5/1

Nu de top-100 van Sport/Voetbal Magazine. Op 100, allerlaatste : Jan Peeters ! ! In vergelijking met vorig jaar 79 plaatsen gezakt. ‘Hem helemáál uit de lijst verwijderen zou misschien een stap te ver zijn’, staat er dan nog ter vergoelijking bij. ‘Maar veel goeds valt er van hem niet te melden. Heeft wel een paar mooie reizen gemaakt.’

Maar enfin, wat is dat toch allemaal ? Die top-100 moet verboden worden. Wij dwalen even door de lijst : Ogushi Onyewu staat 45 plaatsen hoger dan Jan Peeters ! Bosko Balaban : 63 plaatsen. Nu vragen wij u : ‘Wie is het belangrijkst voor het Belgische voetbal ? Jezus… nee, pardon, Peeters of Balaban ?’ Volgens dit blad dus Balaban.

Op 36 prijkt potverdorie Jean-Marie Philips, de directeur van de Profliga. Vraag : wie van u kent een nog slechter functionerende organisatie dan de Profliga ? Niemand toch ? Welnu : 64 plaatsen boven Jan Peeters. En pas op : Eric Deflandre en Bart Goor, de fuck-you en de spuwer uit Spanje-België, staan nóg beter gerangschikt.

Gui Polspoel heeft in vergelijking met vorig jaar een lelijke val gemaakt : van 7 naar 21. Die pornofilms en hun ‘oh, wat is dat lekker’ beginnen inderdaad een beetje vervelend te worden. Niettemin : 80 (!) plaatsen hoger dan Jan Peeters. Nastja Ceh ! Wij durven het bijna niet zeggen : 92 plaatsen hoger dan Peeters. Neem Ceh weg en het Belgisch voetbal stort in elkaar. Wip Jan Peeters en niemand zal het merken.

Over een figuur als Luciano d’Onofrio moeten we toch niet meer praten, mogen wij hopen. Zowel in dit blad als in alle kranten wordt hij het hele jaar door afgeschilderd als de verpersoonlijking van alles wat kwaad en slecht kan zijn in het voetbal. 96 plaatsen voor Jan Peeters !

Vincent Kompany tot slot, nauwelijks 18 jaar, staat 100 plaatsen voor Peeters. Kop op Jan, er staat er nog één áchter u : uw Scout (op 101, tevens het noodnummer van de federale politie).

Donderdag 6/1

Als Rutger Beke gelijk krijgt van de tuchtcommissie van de Vlaamse Gemeenschap – en als hij de waarheid spreekt, is dat te hopen – dan is het dopinggebruik een nieuw stadium binnengetreden : spuit vader en moeder vol epo. Word je betrapt bij de controle, doe dan bloed van beide ouders aftappen, en als pa een hematocriet van 84 heeft, en ma een van 124, dan zal elke rechter moeten toegeven dat een waarde van 62 aangeboren kan zijn. Het aantal vaders en moeders langs de kant met vooruitstekende kinnebakken en geprononceerde jukbeenderen zal binnenkort spectaculair stijgen.

door Koen Meulenaere

‘Wie van de twee is de domste ?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier