Vandaag gaat deel drie van onze eindejaarspoll over de Jupiler Pro League 2000-2020 van start.

Op sportmagazine.be/pollproleague legden we u vorige week de vraag voor welke middenvelder volgens u de meeste impact gehad heeft op de Jupiler Pro League in de eerste twintig jaar van dit millennium. De stemmen zijn geteld en de nummer één is Timmy Simons geworden. In het magazine van 15 januari 2020 vindt u de volledige top twintig en mag u ook een artikel met of over hem verwachten.

Deze week gaan we samen met u op zoek naar de beste verdediger. Het procedé is hetzelfde als vorige week: wij maakten op de redactie een preselectie van twintig namen waaruit u kan kiezen. De enige verdediger die tussen 2000 en 2020 een individuele trofee won, was Vincent Kompany. Dat waren er zelfs twee, want de huidige Anderlechtaanvoerder en -inspirator werd in 2005 verkozen tot Gouden Schoen én Profvoetballer van het Jaar. De verdediger het met grootste palmares in de eerste twintig jaar van dit millennium is ook al een Anderlechticoon: Olivier Deschacht pakte liefst acht titels en één beker met Anderlecht.

De verdediger die na zijn doortocht in de Jupiler Pro League de grootste carrière maakte, is misschien wel Dante Bonfim. De Braziliaan maakte na passages bij Charleroi en Standard het mooie weer bij Borussia Mönchengladbach en bij Bayern München. Of is het toch Thomas Meunier, die met PSG nu al twee titels en twee bekers op zijn actief heeft? Of zelfs ex-Anderlechtverdediger Nicolás Pareja, met FC Sevilla twee keer winnaar van de Europa League?

De volledige lijst met twintig namen van verdedigers vindt u op onze pollpagina. Die staat op de homepage van onze site sportmagazine.be of onder de rubriek ‘wedstrijden’. Daar kan u dan ook uw ultieme top vijf van verdedigers samenstellen. Stemmen maar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier