Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Na 24 inkomende transfers is SV Roeselare klaar voor de degradatiestrijd.

Na de heenronde stond SV Roeselare laatste op vier punten van de voorlaatste. Acht speeldagen ver in de terugronde verdubbelde het zijn puntenaantal en is het opgeklommen naar de zestiende plaats.

De achttiende en de zeventiende degraderen rechtstreeks. De zestiende en vijftiende spelen de eindronde met twee tweedeklassers. De winnaar ervan neemt samen met de kampioen van de tweede klasse deel aan de Jupiler Pro League 2009/10. Als zoals verwacht Moeskroen straks bankroet wordt verklaard, is de vijftiende gered. Momenteel is dat FCV Dender. Het telt één punt meer dan Roeselare. De kloof met de veertiende (Charleroi) bedraagt zeven punten.

Sinds de winterstop pakte Roeselare tien punten – Dender en Charleroi zes, Tubeke vier en Bergen twee. Uit de basis zijn alle transfers verdwenen van Wim De Coninck, de sportief manager van april tot en met juli. Jonathan Bourdon, Bart Goossens, Gunter Van Handenhoven en Boubacar Dembele kregen op speeldag 25 nog wel een plaats op de bank, maar geen invalbeurt. Janne Hietanen, Yanis Papassarantis, Mourad Jalliti en Björn De Wilde behoorden niet tot de wedstrijdselectie. Cédric Bétrémieux (terug naar KV Kortrijk), Jimmy Mulisa (naar SK Beveren), Alexandre Tokpa (naar Olympic Charleroi), Thomas Troch (naar FCN Sint-Niklaas) en Nasser Daïneche (contract al in de heenronde in onderling overleg ontbonden) werden alweer als uitgaande transfers geboekt.

Vijf van de elf basisspelers voetbalden vorig seizoen al bij Roeselare: Jurgen Sierens, Mahamadou Dissa, Anthony Van Loo, Damir Mirvic en Stefaan Tanghe. Vijf anderen kwamen rond de jaarwisseling op advies van trainer-technisch directeur Dennis van Wijk naar Schiervelde: Mladen Lazarevic, Jérémy Huyghebaert, Arturo ten Heuvel, Ivan Perisic en Sherjill Mac Donald. De elfde man is Vincent Provoost, een transfer van voor de komst van De Coninck.

Sekou Ouattara, Ode Thompson en Mamady Kaba werden aangeworven na het vertrek van De Coninck en voor de komst van Van Wijk. Harrie Gommans en Abdessalam Benjelloun zijn winterstransfers.

Sinds de winterstop verdubbelde Roeselare zijn doelpuntenaantal: negen van de dertien goals werden gemaakt door Mac Donald (4) en Perisic (5), twee spelers die KSV niet alleen in de degradatiezone beneden worden. S

christian vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier