Maandag 2/8

Het Laatste Nieuws brengt het levensverhaal van Victoria Adams, alias Posh Spice en mevrouw Beckham. Is me dat een triestige story. Wij hebben de tranen al in de ogen, en we zijn pas aan aflevering één. Er is nog geen sprake van David Beckham, laat staan van Rebecca Loos en haar collega’s. Het ergste moet dus nog komen.

‘Ik ben dom en lelijk, niemand praat met mij.’ Met die wanhoopskreet vat Posh haar jeugdjaren vol pukkels en een dik achterste samen. Tijdens de speeltijd stond ze altijd alleen, en moesten er tijdens de turnles teams worden gevormd, dan was zij de laatste die overbleef. Uw scout heft zijn handen ten hemel : ‘Waarom hebt ge ons eens niet gebeld ?’ Wij waren ook dom en lelijk. Meer : wij zijn het nog. En in de turnles mochten wij niet eens binnen.

Dinsdag 3/8

Aflevering twee. ‘Ik was de Spice Girl die niet zingen kon.’ Maar enfin, sukkeltje. Vergeleken met Victoria Beckham heeft Hugo Camps een leven vol geluk en plezier gekend.

‘Ik heb nooit borsten gehad en ik zal nooit borsten hebben.’ Maar dat valt best mee, kind, maak u geen zorgen. ‘Ik had cystes op mijn eierstokken.’ Camps ook, daar bestaan tegenwoordig pilletjes tegen. ‘Ik was te dik.’ Welnee. ‘Ik had zweetvoeten.’ Camps nog meer. ‘Ik was dit, ik was dat, ik had zus, ik had zo… ‘ Man, man, wat een miserie. En dan is er nog altijd geen sprake van David Beckham. (‘Ik kende geen enkele voetballer.’ ) Dat ongeluk is voor morgen.

Woensdag 4/8

‘Knap, galant, en een beest in bed.’ Hoe de liefde tussen David en Victoria groeide, heeft Het Laatste Nieuws er dan nog als cynische bovenkop bijgezet. David : ‘Ze had net boven het borstbeen een vlekje waar ik mijn ogen niet kon afhouden.’ Doet ons denken aan Toon Hermans : ‘Vader ziet opeens een vlekkie.’

En wat te denken van de volgende passage : ‘David voelde zich niet bedreigd ( nvdr : door Stuart, het toenmalige liefje van Posh, die net zijn been had gebroken). Hij wist intuïtief dat Stuart, een bloemist, zich niet zou kunnen handhaven in het jetsetleven van Victoria.’

De tussenvoeging ‘een bloemist’, en vooral de geringschattende connotatie die er onmiskenbaar mee bedoeld wordt, bevalt ons als gewezen werknemer in de tuinaanleg niet erg. Maar als wij het goed begrijpen, had de eerste date tussen Becks en Posh plaats bij een Chinees en de tweede in een ondergrondse parkeergarage. Nu mag iedereen het zijne denken over stijl en manieren van de gemiddelde bloemist, maar zo een voetballer lijkt ons ook geen tot navolging strekkend voorbeeld.

‘Terwijl Victoria zich naar het handschoenkastje boog om er iets uit te halen, nam David haar hoofd vast.’ De vorige die zo te werk ging was de Wurger van Boston. ‘Hij zei geen woord, maar hij kuste me. En opnieuw. De volgende dag stuurde hij een enorme bos rozen.’ Waarschijnlijk uit de winkel van die Stuart. Voor wie de liefde niet al te groot moet zijn geweest : ‘Gebroken been of niet, Stuart kreeg de bons.’

Morgen : ‘Hoe het moederschap de Spice Girl veranderde.’ Gelukkig is die reeks tegen het eind van de week afgelopen, want wij beginnen het moeilijk te krijgen.

Donderdag 5/8

De Spice Girl is nu moeder geworden. De kop boven de aflevering van vandaag : ‘Mijn zoon huilde altijd en sliep nooit, het was een hel !’ Wij stoppen ermee. Ons wankele gemoed is niet meer opgewassen tegen al het leed dat deze vrouw heeft moeten ondergaan. Waar blijft Amnesty International ? Waarom zwijgt het Hof in Straatsburg ? Hoe lang is meester Jan Fermon nog met vakantie ?

Zaterdag 7/8

De ploegfoto’s in onze Special nog eens aandachtig bestudeerd. De belangrijkste positie is die in het midden van de onderste rij. Bij ploegen met verstand van ploegfoto’s zit daar de voorzitter of de trainer, soms de keeper. Bij Sint-Truiden zit er een advocaat ! ! Dit is toch nog nooit vertoond in de hele geschiedenis van de clubfoto, waar ook ter wereld ? De advocaat ! Sneyers heet de man, voornaam onbekend. Wellicht Jos, vertolkt door Kurt Rogiers. We gaan blijkbaar een woelig seizoentje tegemoet op Staaien. En eerlijk gezegd : zo hoort het ook.

Koen Meulenaere

‘Wij waren ook dom en lelijk.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier