J ohan Boskamp keert terug naar Beveren. Helemaal zeker is dat nog niet, de Waaslanders wachten de terugkeer van Boskamp uit Thailand – voorzien voor vandaag/woensdag – af om wat heet een mondeling akkoord te zijn, op papier te zetten. Maar vorige donderdag besliste de raad van bestuur om voluit de kaart van de Nederlandse ex-coach, een goede vriend van voorzitter Frans Van Hoof, te trekken. De diverse overnamepistes – een Spaanse is de meest recente – resulteerden immers niet in een concrete verbintenis, zodat Boskamp dé weg uit de impasse lijkt.

Tenminste, als Beveren het probleem van de licentie opgelost krijgt, want vorige maandag werd die in eerste aanleg geweigerd. Omdat Beveren niet voldeed aan de voorwaarde die de licentiecommissie eerder oplegde, het bezorgen van een bankwaarborg voor een bedrag dat het volgens het TAS, het internationaal arbitragecomité, verschuldigd is aan het Ivoriaanse ASEC Abidjan. Beveren zegt al maanden dat geld – ruim 1 miljoen euro – op een rekening te hebben en toonde dat met uittreksels ook aan, maar om banktechnische redenen kan het daarvoor geen bankwaarborg voorleggen. En net dat wil de commissie. In bondsmiddens vond men de houding van de club arrogant – “Als we de licentie niet krijgen, stappen we naar de burgerrechtbank en daar geven ze ons zeker gelijk” – en dus werd de licentie in eerste aanleg geweigerd.

Op 29 mei komt het beroep voor. De tendens binnen de Wase club is nu om daar een toontje lager te zingen : de eis van een bankwaarborg omzeilen door het geld op een geblokkeerde rekening te zetten en eventueel de voetbalbond een volmacht voor die rekening te bezorgen. Als Beveren door FIFA of het TAS gesommeerd wordt het bedrag dat Jean-Marc Guillou betwist, te betalen, dan kan de voetbalbond dat doen.

Krijgt Beveren zijn licentie, dan staat niets een terugkeer van Boskamp in de weg. Hij wordt dan technisch directeur, met een welomschreven (en beperkte !) transferenvelop, want een financieel avontuur wil men niet aangaan. Edy de Bolle blijft de veldtrainer en men rekent op de relaties van Bossie om aan spelers en geld te geraken. In het spoor van Boskamp volgt Geert De Vlieger. Ook dat werd donderdag besproken op de beheerraad, al tast men in het duister over zijn financiële eisen.

De gewezen doelman keert op een ideaal moment naar België terug, want Davino Verhulst is immers nog iets te jong voor de stiel. Nog dit : Diallo kreeg een heel lucratieve aanbieding uit Qatar en vertrekt, net als Junior en Copa.

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier