Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Amper 25 jaar is Will Still, en al hoofdtrainer in 1B, bij Lierse.

Er is nog maar een half uur gespeeld en de Waals- Brabantse tweedeprovincialer Rixensart staat al met 0-3 achter. Reden genoeg voor trainer Cédric Verté om een dubbele wissel door te voeren. Dus komt Will Still van de bank, pakt zoals gewoonlijk een gele kaart, maar zorgt wel mee voor een opmerkelijke terugkeer van zijn ploeg in de wedstrijd tegen Beauvechain. Die eindigt verrassend op 4-4. Zomaar een anonieme match op een zondagmiddag, met dank aan de grillen van de kalendermaker in 1B. Want ruim 24 uur later ruilt Will Still zijn spelersplunje voor het trainerspak om Lierse te coachen tegen Union, wedstrijd die maandagavond plaatsvond.

Zaterdag vierde Still zijn 25e verjaardag. Niet de leeftijd waarop je verondersteld wordt al hoofdtrainer te zijn van een tweedeklasser. Maar het ontslag van Fred Vanderbiest en de aandrang van voorzitter Maged Samy lieten hem weinig keus. Dus accepteerde de jonge videoanalist de geboden kans, met steun van een kleedkamer die hem op handen droeg, wat ook al het geval was toen hij bij Standard Yannick Ferrera bijstond. Vroeger dan gedacht heeft de jongste trainer van het land de job beet waar hij van droomde.

Ondanks zijn prille leeftijd heeft hij al een flink gevuld cv. Het vak van videoanalist leerde hij in Engeland, daarna verzorgde hij het laatste jaar in tweede klasse de videoanalyses voor STVV, club waar hij in de jeugd voetbalde. Ferrera nam hem mee naar Standard, en wilde hem ook bij Mechelen, waar men hem niet toeliet om zijn eigen staf samen te stellen. Dus belandde Still uiteindelijk als videoanalist bij Lierse. Begin dit seizoen klopte Standard opnieuw aan, maar omdat hij onder Ricardo Sá Pinto niet hetzelfde statuut van hulptrainer zou krijgen, keerde hij terug naar Lier, waar hij op zijn 25e al kan bogen op een parcours dat je eerder aan een 40-jarige zou toeschrijven.

Guillaume Gautier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier