Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Woensdagavond keerde Willy Van den Wijngaert terug uit vakantie. De voorzitter van KV Mechelen was net te laat om de toespraak van burgemeester Bart Somers te beluisteren en vond dat jammer. “Ik had hem graag gesproken, omdat ik een aantal dingen wil vragen.” Somers sprak in de business-seats van het KV-stadion de Mechelse zakenwereld toe en riep hen op de club te steunen.

KV Mechelen wordt weldra omgevormd tot een vennootschap. Wil u de stad vragen om in de club te komen?

Willy Van den Wijngaert: Dat behoort tot de mogelijkheden. Het zullen aandelen aan toonder worden, wellicht is dat de makkelijkste oplossing. Op de beurs komen we niet.

U zag vorige week de wedstrijden tegen Casablanca en Turnhout. Hoever staat Malinwa?

Het is nog vroeg. Een paar jongens zijn pas terug uit blessure of schorsing, zoals Dever, De Jong, Diallo. Onze trainer is volop aan het zoeken. Hij moet nu wat jonge jongens opstellen, experimenteert met de tactiek, en daarom zijn de resultaten wat minder. Hij zou er nog graag wat mensen bij willen, zeker in de verdediging. Georges Blay? Zou kunnen, ik weet dat niet altijd. Intern worden er namen naar voor geschoven, Fi Van Hoof gaat die mensen dan scouten en pas als het goed is, word ik ingeschakeld. Met Tininho ( van Feyenoord, nvdr) onderhandelen we nog.

Wat verwacht u vanhet nieuwe seizoen ?

Ik hoop dat we ons redden. Ik heb er een goed oog in, de verstandhouding is goed, we moeten alleen gespaard blijven van tegenslag. We scoren misschien wat moeilijk, maar onze Afrikanen gaan dat wel oplossen.

U hebt nog geen shirtsponsor.

We zoeken volop. Er waren contacten, maar helaas zijn die opnieuw afgesprongen. De businessdag leverde nog niet veel op, maar positief was de grote belangstelling. We gaan dat opvolgen.

Aad de Mos had toch investeerders uit Nederland ?

Dat is gezegd ja. Vooral door Geert Lermyte.

En door De Mos, na de promotie in Bergen.

Kan zijn. Ik heb hen vaak gevraagd om mij namen te noemen, maar dan werd er altijd gezwegen. Ze zouden in de club komen als alles financieel rechtgetrokken was. Dat snap ik wel, maar het geld is nu nodig. En als ik dan geen namen hoor, zijn dat voor mij fabeltjes.

Is er een haar in de boter tussen u en De Mos?

In elke club is er een verschil van mening, maar stel het niet voor alsof we met getrokken messen tegenover elkaar staan. Aad moet werken, en sommige van zijn transfers zijn niet gelukkig geweest. Boots moet hij nu maar kwijt zien te raken, Van Galen zal het moeilijk hebben, het loon van Viscaal is een zware dobber, maar hij toonde zich soms toch beslissend.

De samenwerking met De Mos is geen onverdeeld succes geweest.

Neen. Het rendeert allemaal geen honderd procent. Maar om hem daarvoor door te sturen… Of Aad zou zelf moeten zeggen dat hij het afstapt. Maar dat gebeurde nog niet.

door Peter T’Kint

‘Aad moet werken. Het rendeert allemaal niet. Sommige van zijn transfers zijn niet gelukkig geweest.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier