Geboorteplaats en -datum?

Bavikhove, 5 februari 1969.

Ik doe zelf aan sport, namelijk …

Ik ben sinds mijn 18e een gediplomeerde skileraar bij Bloso. En motorrijden beschouw ik tot op heden ook nog altijd als een sport ( lacht). Sinds drie jaar speel ik tennis, maar niet in competitie.

De volgende sporten volg ik passief …

Wielrennen! Ik ben een wielerfan omwille van de sport an sich, maar ook omwille van de mythische proporties die de koers vaak aanneemt. Wielrennen heeft een groot operagehalte: er zijn misdaden, ongevallen, je ziet de rise and fall van personages, … De held van gisteren kan vandaag alweer van zijn voetstuk vallen. In ploegsporten heb je dat minder, vind ik. Iets helemaal anders, maar een sport waar ik ook respect voor heb, is curling. Een zeer interessante sport, al was het maar omdat er zo’n waas van geheimzinnigheid om hangt. Ik heb het één keer ook zelf kunnen doen, bij de enige club in België. Een zeer moeilijke sport: het is eigenlijk bijna een soort dans die veel techniek en lenigheid vraagt.

Bij dit sportmoment kreeg ik kippenvel …

Grote wielermomenten: Stijn Devolder die de Ronde van Vlaanderen wint of Johan Museeuw die in 2002 op veertig kilometer van de streep wegrijdt in Parijs-Roubaix. Met de Bende van Wim hebben we Federico Bahamontes ontmoet, ook daarvan kreeg ik kippenvel. Toen ik mijn vader belde en vertelde dat ik ’s avonds met Bahamontes zou dineren, moest hij bijna huilen.

Mijn sportidool was/is …

Ik heb een zeer groot respect voor Roger Federer. Een grote kampioen in een slopende en eenzame sport.

Met deze sporter(s) wil ik wel eens op café gaan …

Met de gebroeders Schleck. En ik zal mijn zoontje van twaalf meenemen, want hij kijkt enorm op naar Andy. Vorig jaar op het criterium van Bavikhove wou hij per se met Andy op de foto, maar die had helaas geen tijd. Het is uiteindelijk Cadel Evans geworden, maar mijn zoontje kon zijn ontgoocheling niet verbergen en staat met een beteuterd gezicht op de foto. ( lacht)

Wie wordt kampioen in eerste klasse?

Ikzelf volg het voetbal niet echt. Mijn zoontje zal willen dat ik Anderlecht antwoord. We wonen in West-Vlaanderen, dus bijna al zijn vriendjes zijn voor Club Brugge, maar ik ben blij dat hij tegendraads durft te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier