PSG behaalde een moeizame zege op het veld van Metz.

PSG behaalde zijn eerste competitiezege maar had het in Metz beslist niet onder de markt en kende de nodige dosis geluk. Het team van Vahid Halilhodzic scoorde zelf nadat een schot van Jérôme Leroy in doel afweek, terwijl de thuisploeg twee keer het doelhout trof. Had de ploeg uit de hoofdstad toch het onderspit moeten delven, dan was men ongetwijfeld nog veel op een bepaalde spelfase teruggekomen. Bij een vrijschop vroeg Pauleta aan Bernard Mendy om op te schuiven naar rechts, maar er bleek duidelijk dat beide spelers allesbehalve op dezelfde golflengte zaten. Pauleta stuurde vernietigende blikken in de richting van zijn ploegmaat. Het geeft duidelijk aan dat bij PSG de motor nog niet echt vlotjes draait en dat er nog heel wat communicatieproblemen zijn. Ook tussen het middenveld en de voorlijn kan de verstandhouding zeker nog beter. De Parijzenaars hebben nood aan een spelverdeler die topscorer Pauleta in stelling kan brengen, want het team zal niet altijd evenveel geluk hebben als in Metz. Vandaar dat er nog veel werd gesproken over de zaak- Hakan Yakin. De Zwitserse international, die twee weken geleden werd aangeworven, werd in zijn vaderland geopereerd aan een dubbele hernia. PSG was het niet eens met die ingreep en raadpleegde een aantal experts, die oordeelden dat de speler leed aan een aanhoudende tendinitis aan de linkeradductoren. Yakin hield geen rekening met het advies van zijn nieuwe club en de chirurg die de ingreep uitvoerde, liet al verstaan dat hij over een maand opnieuw fit zal zijn.

Halilhodzic is van zijn kant razend kwaad op zijn aanwinst en de affaire zal zeker sporen nalaten. De kans is groot dat de Parijse club het contract met de vroegere middenvelder van FC Bazel zal willen verbreken. Misschien kan Yakin dan wel terugkeren naar zijn vroegere club. Coach Vahid zou ondertussen al naarstig aan het scouten zijn om een nieuwe spelmaker te vinden.

NOZOMI HOROYAMA verdedigt voortaan de kleuren van Montpellier. Hij is de eerste Japanner die aantreedt in de Franse eerste klasse. JUANROMAN RIQUELME, de Argentijnse middenvelder van FC Barcelona, wordt geciteerd bij Rennes. FERNANDO OSVALDO D’AMICO scoorde de eerste goal ooit voor Le Mans in de hoogste klasse.

TOPSCHUTTERS : 1. Nonda (Monaco) 3 goals ; 2. Vahirua (Nantes), Pujol (Nantes), Darche- ville (Bordeaux), Everson (Nice) 2 goals.

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier