DE TRAINER MARC BRYS

“We hebben er een wispelturige, bewogen eerste ronde opzitten. Qua puntentotaal is het niet negatief. Maar in bepaalde wedstrijden konden we de aansluiting met de ploegen hogerop bewerkstelligen en hebben we dat nagelaten. Ik denk dat we in zulke situaties soms te snel op achterstand kwamen, waardoor het vertrouwen wegzonk. Dat zou niet mogen, we zouden dan mentaal weerbaarder moeten zijn.

“Daartegenover staat dat er een aantal cruciale mo-menten is geweest waarop er toch wel wat druk op de club, op het elftal, op de trainer kwam, momenten waarop de mentale weerbaarheid van de groep op de proef is gesteld en die situaties hebben we met brio doorstaan. Als het gevaar bestaat om helemaal naar de andere kant weg te zakken, staan we er.

“Het klopt dat daar ergens een paradox schuilt. Dat is, denk ik, een psychologisch proces. Iemand die in de hoek wordt gedrumd, kan altijd feller en agressiever reageren dan iemand die een kans heeft om een hoger doel te bereiken.

“Als je me vraagt of ik het gevoel heb al een lijn in ons spel te hebben gekregen, zeg ik : een lijn krijgen betekent dat je een reeks overwinningen aan elkaar kunt rijgen. Dat hebben we nog niet gekund. Over wat we toonden, was ik geregeld wel en geregeld niet tevreden. Mede door de blessures van enkele belangrijke spelers misten we wat standvastigheid. De organisatie, vroeger ons sterke punt, was nu af en toe een beetje ons minpunt. Qua spelpeil kunnen wij beter.

“Het is waar dat wij een paar keer te veel punten gekregen hebben, maar in verscheidene matchen was het ook omgekeerd. Wij verdienen meer punten dan we nu hebben.

“Of we vooraan geen schakel missen ? Niet alleen vooraan, denk ik. Maar ik ben niet het type trainer dat ligt te roepen : ‘Dat en dat moet ik hebben.’ Ik ben tevreden met het materiaal dat mij gegeven werd, het is sterk genoeg.

“De Argentijnen hebben tot nu toe gebracht wat ik ervan wilde zien. Het is niet evident om van de andere kant van de wereld te komen en hier plots alles recht te zetten. Elke speler heeft recht op een aanpassingsperiode. En bij alleman verschilt die. Waar je vooral naar moet kijken, is hun ingesteldheid, hun beleving, welk doel ze vooropstellen. En dat is bij alle vijf perfect.”

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Adailson (2), Agyeman (10), Cavens (14), Colman (11), Cruz (16), De Roeck (5), De Wilde (11), De Wree (2), Dheedene (12), Figueroa (10), Gonzalez (7), Lolo (16), Losada (12), Luciano (17), Milenkovic (9), Monteyne (17), Okoro (1), Quinteros (8), Sterchele (16), Van Dooren (17), Vleminckx (2), Wamfor (11).

DOELPUNTENMAKERS : Colman (1), Cruz (1), De Wilde (2), Gonzalez (1), Lolo (2), Losada (3), Sterchele (10).

ASSISTS : Agyeman (1), Cavens (2), Cruz (2), De Wilde (2), De Wree (1), Figueroa (1), Losada (2), Monteyne (4), Sterchele (2).

GELE KAARTEN : 40

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 0 voor (0), 3 tegen (2).

HOEKSCHOPPEN : 80 voor, 47 tegen.

OVERTREDINGEN : 337 begaan, 318 tegen.

TOP FRANçOIS STERCHELE

Bevestigen is altijd moeilijk. Maar na zijn jaar als revelatie bij Charleroi slaagt Sterchele er ook op het Kiel in om zich te bewijzen. De tien doelpunten achter zijn naam liegen niet. En mocht het team af en toe beter gedraaid hebben, dan hadden dat er al veel meer kunnen zijn.

FLOP JURGEN CAVENS

Was constant op zoek naar zichzelf. Voetbalde vaak slordig en liet het voor doel afweten. Scoorde in de competitie niet één keer en leek daardoor een zware last op zijn schouders te voelen die het hem nog moeilijker maakte om goed te presteren. Een basisplaats glipt hem gaandeweg uit handen.

Kristof De Rijck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier