Na de uitschakeling door Alavés in de beker verving Celta Vigo Miguel Angel Lotina door Radomir Antic.

Sinds de wedstrijden voor de Champions League tegen Club Brugge is ook Celta Vigo in ons land geen onbekende meer. Maar de club doet het niet goed in de competitie. Was er de miraculeuze 1-2-overwinning op het veld van het al geplaatste AC Milan niet geweest, waardoor een ticket werd veroverd voor de achtste finales, dan zou Miguel Angel Lotina wellicht al eerder de wacht zijn aangezegd. Want niet alleen zijn de resultaten slecht, ook de manier waarop Celta voetbalt, is schabouwelijk.

Terwijl er onder VictorFernandez vaak oogstrelend aanvallend voetbal op de mat werd getoverd, koos Lotina steevast voor een strakke organisatie en een bijzonder defensieve aanpak. Zolang dat nog enigszins tot resultaten leidde, werd het met de mantel der liefde bedekt. Maar zodra Celta de nederlagen begon op te lopen, was het duidelijk dat de positie van de coach niet langer houdbaar was.

Als opvolger kozen de clubleiders voor RadomirAntic. De Serviër leidde in 1996 verrassend Atlético Madrid naar de dubbel, maar slaagde er sindsdien niet meer in zich nog in positieve zin te doen opmerken. Ook niet tijdens zijn interimperiode van vorig jaar bij Barcelona. Hij woonde de bekerwedstrijd tegen Alavés bij en zag naar eigen zeggen “een bevredigende prestatie” van zijn nieuwe team. Daags nadien tekende hij een contract tot het einde van het seizoen met een optie op een bijkomend jaar als hij erin slaagt de vooropgezette doelstellingen te halen.

Het begon vorige zaterdag voor hem echter onder een slecht gesternte, want in de eerste wedstrijd die hij als coach vanuit de dug-out volgde, moest Celta met 1-0 de duimen leggen bij Betis. Gezien het spelpeil van de Galiciërs was hij er bovendien duidelijk nog niet in geslaagd om een verfrissende stempel te drukken op het steriele spel van Celta. Er is dus duidelijk nog werk aan de winkel.

COPA DEL REY. De halve finales worden op 4 en 11 februari gespeeld. Real Madrid, dat Valencia uitschakelde, neemt het daarin op tegen FC Sevilla, dat de baas was over Atlético Madrid. Tweedeklasser Alavés (met Ronny Gaspercic) gaat het duel aan met Zaragoza, dat de scalp van FC Barcelona veroverde. BARCELONA kreeg bij verschillende banken een krediet van 150 miljoen euro. Dat moet de Catalaanse club in staat stellen om in zeven jaar een historische schuld van 151,2 miljoen euro terug te betalen. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 20 goals ; 2. Torres (Atlético Madrid) , Salva (Málaga) 12 goals ; 3. Mista (Valencia) 11 goals ; 5. Ricardo Oliveira (Valencia) 10 goals.

DDv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier