Atlético Madrid beleeft een eigenaardig seizoen.

Ook na de vervanging van coach AbelResino door QuiqueSánchezFlores, die eerder erg succesvol was bij Valencia, blijft Atlético Madrid wisselvallig presteren. Daar kan zelfs de hoopgevende 0-4-zege van afgelopen weekend bij Real Valladolid weinig aan veranderen.

In de rangschikking staan ze anoniem in de middenmoot, maar eerder werd het team zonder veel poeha uit de CL geknikkerd. Atlético kon zelfs niet winnen van het Cypriotische Apoel Nicosia. Op de koop toe verloren de Colchoneros vorige week woensdag met 3-0 in de heenwedstrijd van de achtste finales voor de Copa del Rey tegen tweedeklasser Recreativo Huelva. Het seizoen begint dus meer en meer op een nachtmerrie te lijken.

Het enige goede nieuws was uiteindelijk de liefdesverklaring van de Argentijnse vedette SergioAgüero. De spits schreeuwde immers van de daken dat hij zo erg zijn hart heeft verpand aan de club dat hij niet wil ingaan op de lokroep van Chelsea. Maar het blijft natuurlijk eigenaardig dat een ploeg met vooraan de schoonzoon van DiegoMaradona en DiegoForlán zo krasselt. Al zien de meeste waarnemers daar wel een duidelijke verklaring voor: de verdediging is zo lek als een zeef.

“Natuurlijk zijn we erg ontgoocheld”, vertelde Sánchez Flores na de bekernederlaag. “Ik wil mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. Het ontbreekt onze ploeg aan intelligentie om bepaalde spelfases te lezen. En het strookt niet met de rijke traditie van deze club dat sommige spelers zich niet als echte profs gedragen. Misschien moet ik op zoek naar andere jongens, die me niet meer zullen verraden.”

2010 was nochtans goed begonnen met een 2-1-overwinning tegen FC Sevilla. “De zware bekernederlaag drie dagen later doet dat echter allemaal teniet”, aldus de 44-jarige coach, die in Huelva al na twintig minuten de Tsjechische verdediger TomasUjfalusi rood zag krijgen. “Ik pleit schuldig”, verklaarde hij. “We geven ons echter nog niet gewonnen. In de terugwedstrijd zullen we de ziel uit ons lijf lopen om de achterstand op te halen.”

Fabricio Fuentes, de 33-jarige Argentijnse verdediger van Villarreal verbrak zijn contract dat nog tot juni van dit jaar liep. Hij stapt wellicht over naar het Mexicaanse Atlas.

Barcelona verloor op eigen veld de heenwedstrijd in de achtste finales van de Copa del Rey met 1-2 van FC Sevilla. Valencia verloor thuis met dezelfde cijfers van Deportivo La Coruña. Alcorcón, de derdeklasser die in de zestiende finales verrassend Real Madrid uitschakelde, werd nu op eigen veld met 2-3 geklopt door het Racing Santander van Mémé Tchité.

Lionel Messi vertolkte met een hattrick de hoofdrol in de 0-5-zege van Barcelona bij CD Tenerife.

Sergio Sánchez (23), de verdediger van FC Sevilla die een punt achter zijn carrière moet zetten omwille van hartproblemen, neemt dat sereen en filosofisch op. “De families van Antonio Puerta en Dani Jarque hadden ongetwijfeld ook liever dat zij niet meer mochten voetballen maar wel in leven bleven”, verklaarde hij.

De Argentijnse aanvaller Sergio Agüero (21) maakte bij de 0-4-winst op het veld van Real Valladolid zijn vijftigste doelpunt voor Atlético Madrid.

Tiago Mendes (28), de Portugese middenvelder van Juventus, wordt verhuurd aan Atlético Madrid dat ook een aankoopoptie op hem heeft. Eerder was hij achtereenvolgens aan de slag bij Benfica, Chelsea en Lyon.

Mehdi Lacen, de 25-jarige Frans-Algerijnse middenvelder van Racing Santander, viel na de 1-2-zege bij FC Sevilla in zwijm. Hij werd afgevoerd op een draagberrie maar na de eerste diagnose bleek dat er niets ernstigs aan de hand was.

Ritchie Kitoko (21), de Belgische belofte-international die vorige zomer de overstap maakte van Albacete naar het Italiaanse Udinese, keert terug naar Spanje. De middenvelder werd tot het einde van het seizoen uitgeleend aan derdeklasser Granada.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier