WK-loting

Vladimir Poetin © BELGAIMAGE

Wat een wansmakelijke, hypocriete vertoning was dat hele WK-lotingcircus in Moskou. Volgend jaar gaat de wereld dus voetballen in het land van een schurk. Een man die op corrupte wijze dit WK gekregen heeft. Een man die tegenstanders laat vermoorden zoals de eerste de beste maffiabaas. We gaan voetballen in een land waar het leven een hel is voor holebi’s, waar huiselijk geweld minder strafbaar is geworden en waar de overheid hooliganisme legitimeert. En na die vertoning werd er nog geluld over wie we godbetert in de kwartfinales gaan tegenkomen. Geen enkel kritisch woord over of het wel wenselijk is dat we daar überhaupt heen moeten gaan. De grote Jan Wauters heeft zich al tientallen keren in zijn graf omgedraaid. Die man liet geen spaander heel van het WK van 1978 in Argentinië, een land dat geleid werd door een fascistisch regime met bloed aan de handen.

In plaats van een uur te kletsen in Extra Time over matchen die één of twee dagen voorbij zijn, zouden onze zogenaamde analisten en bij uitbreiding het hele sportjournalistenheir zich eens moeten bezinnen waarmee ze bezig zijn.

En hou alstublieft op met die zinloze voorspellingen over de kansen van de Rode Duivels. Deze zogenaamde gouden generatie is allang verknoeid door twee onbekwame coaches.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier