Ex-judoka Gella Vandecaveye (40) is nu actief in de pr en sport consulting en neemt binnenkort deel aan het nieuwe VTM-programma De Grote Sprong.

6U30: Ik sta op en drink een kop thee. Ik ben een echte ochtendpersoon en heb niet veel tijd nodig om wakker te worden. Ik begin de dag met een lichte sportinspanning: een ochtendloopje, gevolgd door wat revalidatie-oefeningen voor mijn schouder, want ik ondervind er wat last aan. Wat beweging ’s morgens geeft me mentale energie en maakt me een vrolijk mens.

8U30: Ik neem rustig de tijd voor een uitgebreid ontbijt met de krant, want ik wil op de hoogte zijn van de actualiteit.

9U50: Ik stap in mijn auto en rijd naar de Holiday Inn in Gent. Geen verre verplaatsing voor mij.

10U00: In het hotel heb ik een afspraak voor een interview en fotoshoot voor het tijdschrift Menzo. Het thema van het interview was oorlogswonden, in mijn geval sportblessures. Het is een stijlvolle, professionele fotoshoot.

11U30: Dan is het tijd voor een tweede interview en fotoshoot, nu voor het nieuwe programma van VTM: De Grote Sprong. Ook dat vindt plaats in de Holiday Inn.

12U30: Ik vertrek naar huis en eet snel een altijd dik belegd boterhammetje uit het vuistje.

13U00: Ik ga achter mijn bureau zitten. Ik werk als zelfstandige in de pr en sport consulting. Daar heb ik heel wat administratiewerk voor, maar ik bepaal wel zelf mijn uren. In de namiddag heb ik een vergadering in verband met de Hercules Trophy. Dit jaar vond die plaats in Mechelen op 22 en 23 mei. Het is een competitie waaraan meer dan 400 bedrijven deelnemen en die bestaat uit een resem proeven te land, ter zee en in de lucht. Een soort Olympische Spelen in het klein.

17U30: Ik breng een bezoek aan het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Een ziek meisje had me persoonlijk een brief geschreven. Ze doet zelf aan judo en haar grote wens is om deel te nemen aan de competitie, maar door haar ziekte is dat niet mogelijk. Het was haar droom om mij eens te ontmoeten en ik wil haar graag een hart onder de riem steken. Het is een persoonlijk initiatief en staat los van mijn meterschap van het liefdadigheidsproject ‘Beyond the Moon’, dat zich ook inzet voor ernstig zieke kinderen.

19U00: Het zijn de Gentse Feesten en ik heb met vrienden afgesproken om eens lekker uiteten te gaan in restaurant Korenlei Twee, met een lekker glas wijn en een goed gesprek. Het restaurant bevindt zich te midden van het feestgewoel en na het eten snuiven we de sfeer van de Feesten op.

01U30: Na een gezellig avondje uit kom ik thuis en maak me klaar om te gaan slapen, want morgen is er weer een werkdag.

DOOR JASMIEN SCHAEVERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier