Wat heb ik de afgelopen weken, net als velen, al ontzettend genoten van dit wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. In een land dat voetbal ademt, zag ik dag na dag, wedstrijd na wedstrijd, niets anders dan spektakel. Dat was vier jaar geleden wel even anders.

Dit WK heeft alles wat het spelletje zo mooi maakt: beleving, inzet, suspense, tempo, verrassende wendingen en vooral een overvloed aan doelpunten. Want uiteindelijk kijken we met zijn allen toch vooral naar het voetbal om die heerlijke doelpunten.

Daarnaast verschenen er ook weer enkele nieuwe sterren aan het firmament. Ik denk hierbij in de eerste plaats aan de Colombiaan James Rodríguez en onze eigen Divock Origi. Twee namen die hier en daar al wel een belletje deden rinkelen, maar die na dit WK voor niemand nog onbekend zullen zijn en hoogstwaarschijnlijk ook een zeer mooie transfer zullen kunnen verwezenlijken. Want een wereldkampioenschap voetbal blijft toch de plaats en het podium bij uitstek om jezelf aan de wereld te tonen.

Ook heel wat, tot voor kort mij onbekende, doelmannen hebben dit voetbalfeest al kleur gegeven. Vooral wonderdoelman Guillermo Ochoa van Mexico zal met zijn unieke reddingen en reflexen voor zeer lang in mijn geheugen gegrift staan. Ook hij zal zichzelf hoogstwaarschijnlijk kunnen belonen met een mooie transfer.

Het mag dus duidelijk zijn: dit WK overtreft voorlopig mijn stoutste dromen. Want niet alleen op, maar ook naast het veld is de amusementswaarde groot. Dat is vooral te danken aan het uitstekende werk dat de presentatoren en analisten van Sporza leveren. Wat ben ik blij dat zij de rechten voor dit grandioze WK hebben weten te bemachtigen! De dagelijkse talkshow Diabo is even leuk om te volgen als de wedstrijden zelf, wat vroeger bij andere talkshows tijdens het WK weleens anders was.

Eén man is hier voor mij persoonlijk verantwoordelijk voor: Anderlechticoon Jan Mulder. Het is een geweldige zet geweest van Sporza om hem mee aan boord te nemen, want wat is die man toch geweldig! In de eerste plaats een rasechte voetballiefhebber, een man met het hart op de tong, die zegt waar het op staat en niet bevreesd is om zijn eigen mening zonder omwegen te geven. Een analist die tegelijk zo’n grote fan is van het spelletje zelf, je komt het niet zo vaak meer tegen.

Daarnaast zorgen ook de andere commentatoren ervoor dat dit WK nog leuk en boeiend is om te volgen, zowel op tv als op de radio. Wat was ik blij om mijn grote voorbeeld en idool Peter Vandenbempt alweer uitzinnig van vreugde te horen bij de doelpunten van de Belgen. Hij gaf tevens commentaar bij enkele wedstrijden op tv, iets waar ik mij al zeer lang op verheugde!

Enkel jammer dat de grote Jos Willems niet langer te horen is. Een man die altijd aanwezig zou moeten zijn bij dit soort van evenementen. Een enthousiastere en fijnere commentator zul je echt niet vinden! Ik hoop dan ook dat ik via deze weg Jos kan laten weten dat menig voetbalsupporter hem mist! Bedankt voor al die mooie jaren op de radio en ik hoop dat jij net zo geniet van dit WK als ikzelf!

Vincent Jespers, Schoten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier