Barcelona wil graag Vedran Runje overnemen van Marseille.

Het is al lang geen geheim meer dat de Catalanen sinds het vertrek van monument Andoni Zubizaretta op zoek zijn naar een adequate vervanger in doel. De Portugees Vitor Baía kon in het tijdperk van Louis van Gaal de hooggespannen verwachtingen totaal niet inlossen en verhuisde opnieuw naar FC Porto. Afgelopen zomer dacht voorzitter Joan Laporta met de Turk RüstüReçber weg te halen bij Fenerbahçe eindelijk de juiste keuze te hebben gemaakt. Maar dat was buiten Frank Rijkaard gerekend, die het vertrouwen geeft aan de amper 21-jarige Victor Valdés.

Ondertussen wordt er werk gemaakt van de aanwerving van Vedran Runje, die tijdens de winterstop bij Marseille plaats moet ruimen voor Fabien Barthez. Alleen is de vraag wanneer de overgang van Runje zal worden afgerond : tijdens de winterstop of pas volgend seizoen.

De Kroaat, bijzonder geliefd bij de fans en zijn medespelers, blijft echter heel rustig onder de situatie. “Het is natuurlijk jammer voor Fabien Barthez dat hij niet naar Marseille mag komen. Blijkbaar zit hij bij Manchester United een beetje op een dood spoor. Vreemd, want het is een persoon met een enorm charisma, die op mij veel indruk maakte”, toonde hij zijn medeleven. “Het nieuws heeft me ook geschokt. Zelf heb ik niet direct veel zin om te vertrekken. Ik ben hier twee jaar geleden gekomen toen de ploeg in de rats zat. Nu bevinden we ons in de Champions League, op zich een mooi resultaat. Maar we moeten voorzitter Christophe Bouchet verwittigen. De trainer wil blijkbaar een andere doelman. Laat maar een concurrent komen. Ik heb geen schrik”, eindigt hij zelfverzekerd. (PB)

PSG is niet tevreden. Tijdens de winterstop wil het bestuur de ploeg nog versterken met drie nieuwkomers. LIGABEKER. Dit evenement lijkt de topclubs weinig te bekoren, ook al zijn ze zeker van een rechtstreekse tv-uitzending. De meesten speelden immers met een veredeld invallerselftal. Negen eersteklassers werden uitgeschakeld in de zestiende finales : PSG, Montpellier, Ajaccio, Guingamp, Lyon, Monaco, Rennes, Straatsburg en Toulouse. Er werd ook al geloot voor de achtste finales, die op 16 en 17 december worden gespeeld : Sochaux-Marseille, Lens-Bordeaux, Nice-Metz, Gueugnon-Bastia, Le Mans-Sedan, Rijsel-Saint-Etienne, Nantes-Clermond en Troyes-Auxerre. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre), Giuly (Monaco), Drogba (Marseille), Bamogo (Montpellier), Niang (Straatsburg) 7 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier