‘We moeten niks forceren’

Trainer Peter Maes vond het “wat hautain” van zijn team om bij een 3-0-voorsprong Killian Overmeire van Lokeren OV een vrije trap te laten nemen zonder muur en voor de 3-1-eindstand te zorgen. “Maar we zitten met zes op zes perfect op koers”, erkende hij. Doelman Wouter Biebauw (25), die zijn goede vorm toonde op pogingen van Leko, Mokulu en Carevic, kan dat alleen maar bevestigen. “We begonnen zonder druk, maar mogen ons niet langer wegsteken. De thuispartij tegen Cercle Brugge zaterdag wordt cruciaal.”

Je houdt een fitte Olivier Renard op de invallersbank. Hoe voelt dat?

Wouter Biebauw: “Heel goed, hé. ( lacht) Dat doet ongelofelijk deugd. Ik zorgde net voor de winterstop toch mee voor de ommekeer. De beloning volgde met een contractverlenging tot 2012. Ik kan hier nog iets moois opbouwen.”

Op welke manier ontwikkelde je jezelf het laatste anderhalf jaar?

“Ik kom van ver, want bij SV Roeselare kreeg ik te weinig kansen. JurgenSierens was eerste keuze, daar moest ik me bij neerleggen. Mensen vonden het raar dat ik met Renard alweer achter een certitude zou terechtkomen. Maar ik wist dat de beoordeling hier heel anders zou zijn. Ik speelde al veel meer wedstrijden dan voorzien. Dat dwong ik zelf af.”

Wat veranderde er dan precies?

“Ik ben een perfectionist, maar ik werd veel rustiger en kan alles nu beter relativeren. Er zit nog altijd een stijgende lijn in mijn prestaties. Het spelen van wedstrijden heb je als keeper hard nodig. De jeugdige onbezonnenheid en de impulsiviteit verdwenen daardoor. Tussen mijn achttiende en twintigste was ik een piekeraar. Nu kan ik de zaken meer loslaten.

“Mijn stijl is nu misschien minder spectaculair, maar verbaal laat ik me meer gelden. Coaching maakt immers deel uit van het spel. Daardoor ben je nog geconcentreerder en het verhoogt de betrokkenheid.”

KV Mechelen speelde de halve finale van de Cofidis Cup en behoudt uitzicht op groepswinst in play-off 2. Welk gevoel geeft dat?

“Volle tevredenheid. We brengen de laatste weken mooi en goed voetbal, geven verdedigend weinig weg en halen uitstekende resultaten. We moeten niks forceren.”

Dat geldt ook voor jou?

“Inderdaad. We zitten in een positieve spiraal, spelen zonder stress en bevrijd. Mentaal zit het goed. Ik wil aantonen dat ik de eerste doelman kan zijn. Mijn beste jaren moeten nog komen, ik ben nog maar 25. Maar ik ben wel de eerste om toe te geven dat er nog veel aspecten beter kunnen, zoals mijn linkervoet en de zijwaartse bewegingen in doel.” S

FRéDéRIC VANHEULE

‘Mijn beste jaren moeten nog komen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier