Geboorteplaats en -datum?

Antwerpen, 1 november 1971.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik moet eerlijk toegeven dat de laatste jaren de motivatie een beetje ontbreekt om aan sport te doen. Het zou niet juist zijn om het volledig aan een te drukke agenda te wijten. Vroeger heb ik wel nog behoorlijk wat gesport. Ik zat in de schoolploeg van het basket, maar we verloren altijd. ( lacht) En ik heb ook nog in de goal gestaan in de voetbalploeg van mijn school, dat deed ik liever. Daarnaast was ik ook een paar jaar lid van een turnvereniging, maar dat was niet echt mijn ding. Tot mijn verbazing is mijn dochter wel volledig gebeten door de turnmicrobe. Mijn laatste sportieve uitspatting moet intussen zo’n acht jaar geleden zijn, toen ik na een caféweddenschap met mijn broer en nog een paar andere vrienden Alpe d’Huez heb beklommen. Er is wat training nodig geweest, maar uiteindelijk ben ik toch vlot boven geraakt met een klein verzetje.

Welke sporten volg je passief?

Niet zo heel veel eigenlijk. Ik ben wel eens in Camp Nou naar Barcelona – Atlético Madrid gaan kijken, best indrukwekkend. En ook de voorjaarskoersen probeer ik wat te volgen. Mijn zoon speelt voetbal, maar dat is eerder recreatief, dus ik ben zeker niet een van die ouders die aan de zijlijn naar zijn kind staat te schreeuwen.

Welke sporters heb je al ontmoet?

Nog geen grote namen. Maar op lokaal niveau in mijn district, Borgerhout, zijn er wel jaarlijkse laureatenvieringen met plaatselijke sporters.

Bij welk sportmoment kreeg je kippenvel?

Ik ga nooit de Ronde van Frankrijk van 1989 vergeten. Ik was toen zeventien jaar en met de vrienden uit de Chiro supporterden we in die tijd om de een of andere reden allemaal voor Greg LeMond. Met een transistorradiootje luisterden we naar de slottijdrit, niemand die nog echt geloofde dat LeMond het zou kunnen halen van Laurent Fignon. Toen het LeMond toch lukte en hij dus de Tour won, zijn we van blijdschap allemaal in een vijver gesprongen. ( lacht)

Had je vroeger of nu sportidolen?

Niet echt mensen waar ik een poster van had of zo, maar in dezelfde periode was er een splijtzwam in de Chiro: wie was de beste spurter? Je had de groep die voor Eric Vanderaerden supporterde en de groep die het meer voor Eddy Planckaert had. Ik hoorde bij die laatste, maar dat was eerder toevallig. ( lacht)

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier