Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Jack Rodwell is een toekomstige ster.

Zondagmiddag is het weer zover: vanaf halfdrie is de inzet in de partij tussen Everton en Liverpool de tijdelijke heerschappij over de stad. Een van de figuren die de wedstrijd naar zijn hand kan zetten, is de rijzende ster van het Engelse voetbal Jack Rodwell. Achttien pas en op weg om de meest gewilde tiener van Engeland te worden. Hij komt uit een gemengd huwelijk: zijn vader is Engelsman, zijn moeder Jamaicaanse. Een eigen jeugdproduct, na eerder WayneRooney. Sir Alex Ferguson, die op zoek moet naar een opvolger voor de voortdurend geblesseerde Owen Hargreaves, is al lang een bewonderaar, net als Arsène Wenger. Eerstgenoemde had zaterdag de kans het talent van dichtbij te bewonderen, United won van Everton met 3-0 en Rodwell speelde de hele match.

Het zou best kunnen dat Chelsea met de buit gaat lopen, al tekende Rodwell in februari pas een nieuw vijfjarig contract. De Londense ploeg hangt een transferverbod boven het hoofd. Iedereen in Engeland verwacht dat Chelsea in januari, wanneer het wat volk mist wegens de Afrika Cup, dan fors zal uitpakken op de transfermarkt. Rodwell blijkt een gewilde brok.

De vergelijkingen met Rooney lopen volledig mank. Rodwell groeide op in Birkdale, vlak bij de kust, in het noorden van de stad. Residentieel en bekend vanwege zijn golfcourse, waarop al negen keer de British Open werd georganiseerd. Populair bij voetballers en cricketers. Everton scoutte Rodwell al op zijn zesde. Hij heet zeer volwassen te zijn, en vrij teruggetrokken, heel anders dan de impulsieve, explosieve Rooney. Rodwell zou het ook uitstekend kunnen vinden met manager David Moyes, terwijl Rooney voortdurend met de sportieve baas botste. Opgeleid als verdedigende middenvelder, gebruikt Moyes Rodwell vooral als centrale, eerder verdedigende man voor de middenstrook. Een beetje vergelijkbaar met Michael Carrick. Opvallend: ondanks zijn lengte is hij vrij tenger, misschien daarom ook nog die andere rol. Al heeft dat ook wel te maken met de vele blessures van Everton in het steunvlak.

Eduardo verlengde zijn contract bij Arsenal. De 26-jarige Kroatische spits van Braziliaanse afkomst kwam in 2007 en brak in februari 2008 zijn enkel. Haast een jaar later was de international weer fit.

Roy Keane moet zowat de enige Ier zijn die niet meeging in de verontwaardiging over de handsbal van de Franse international Thierry Henry in het WK-barrageduel. De oud-international was afgelopen vrijdag bijzonder scherp voor zijn land, de verdedigers van de nationale ploeg en de eigen voetbalbond. “Ik heb ze na het duel tegen Georgië, toen Ierland onterecht een strafschop kreeg, ook niet horen vragen om een replay”, aldus de coach van Ipswich Town. De ex-middenvelder van Manchester United en de Ierse FA liggen al sinds het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea met elkaar in de clinch.

Carlos Tévez is pas 25, maar denkt al aan stoppen. De Zuid-Amerikaanse aanvaller, bij Manchester City in principe onder contract tot 2014, zou dat serieus overwegen als Argentinië in 2010 wereldkampioen wordt. De aanvaller vindt zijn leven van nu veel te druk. Eventueel wil Tévez een terugkeer naar Boca Juniors overwegen.

Christopher Samba, de 25-jarige centrale verdediger van Blackburn Rovers, verlengde zijn contract tot 2014.

West Ham gaat exclusieve lingerie op de markt brengen die door Katy Perry werd gedragen tijdens de MTV Awards. Perry, een Amerikaanse popzangeres, heeft een relatie met de controversiële radiopresentator Russell Brand, een fan van de Hammers. De setjes, vijftig in totaal, gaan 300 pond per stuk kosten.

PETER T’KINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier