Youssef En-Nesyri – Club: FC Sevilla

Youssef En-Nesyri © BELGAIMAGE

De 23-jarige Marokkaanse spits van FC Sevilla zorgde er tegen Krasnodar met twee goals voor dat een 0-2-achterstand alsnog werd omgebogen in een 3-2-zege.

Een grote opluchting betekende de nipte 1-0-overwinning afgelopen zaterdag tegen CA Osasuna voor coach Julen Lopetegui, want na zeven speeldagen in de Primera División sprokkelde het team van aanvoerder Jesús Navas amper 10 punten, hetgeen in schril contrast staat met de ambities van de uittredende Europa Leaguewinnaar. Een penaltygoal van de onvermijdelijke Lucas Ocampos zorgde ervoor dat de nummer vier van vorig seizoen aan een doelpuntensaldo van 7-6 zit.

En-Nesyri zoekt graag het luchtduel op.

Maar er lijkt beterschap op komst bij de Andalusiërs. In offensief opzicht wordt er dan vooral gekeken naar de offensieve efficiëntie van Youssef En-Nesyri, een 23-jarige Marokkaanse centrumaanvaller die in januari (en tot 2025) voor 20 miljoen euro werd overgenomen van de Spaanse laagvlieger CD Leganés. De 1,89 meter grote spits werd gehaald als opvolger voor de Mexicaanse routinier Javier ‘Chicharito’ Hernández (32).

Hoewel de perfect tweevoetige En-Nesyri afkomstig is uit Marokko en ondertussen al 21 keer uitkwam voor dat Noord-Afrikaanse land, vertoeft hij al sinds zijn achttiende in Spanje. Málaga CF haalde hem voor 125.000 euro in 2015 weg uit de Mohammed VI-voetbalacademie in Salé, nadat hij zijn eerste voetbalstappen zette bij Maghreb Fès. Het was hoofdtrainer Juande Ramos die En-Nesyri na een bijzonder kort verblijf bij de B-ploeg van Málaga voor de leeuwen wierp in La Liga. Nadat hij zesmaal had gescoord in de voorbereiding en een nieuw contract tekende tot 2020, volgde op 26 augustus 2016 de vuurdoop als late invaller bij het 2-2-gelijkspel tegen RCD Espanyol.

Vorig seizoen nette hij vier keer in achttien duels. In de Primera División staat de teller voorlopig op twee treffers in zeven partijen. En-Nesyri, ook als linksbuiten inzetbaar, is een aanvaller die door zijn gestalte graag de luchtduels opzoekt, maar inzake het goed en juist afschermen van de bal nog veel progressie kan boeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier