YR KV Mechelen

Hugo Cuypers De absolute uitblinker in het team. © belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN TOM CALUWÉ SPORTIEF DIRECTEUR

‘We hebben deze zomer verder kunnen bouwen op wat er stond. Ik ben sowieso geen fan van veel veranderingen in een kern – in de winterstop moet je van ons dan ook weinig activiteit verwachten. Shved heeft vorig seizoen zijn waarde getoond en wilde heel graag blijven. Het klopt dat hij in deze heenronde nog niet zijn niveau haalde, maar wat weinig mensen weten is dat hij sukkelde met enkele fysieke kwaaltjes en zelfs een kleine operatie heeft ondergaan. We zijn er zeker van dat hij nog een belangrijke schakel zal worden in onze ploeg. Druijf kende een sterk seizoenseinde, een goeie voorbereiding, maar verdween dan uit de ploeg en geraakte er nog moeilijk in omdat het ondertussen begon te draaien. En dan was er onlangs zijn blessure. Hij is nu stilaan weer speelklaar.

‘Ook Vinicius huren we. Hij debuteerde sterk als verdediger in de eerste wedstrijd tegen Antwerp, maar nadien is hij wat mee verzopen in de mindere periode van de ploeg. Hij werd doorgeschoven naar het middenveld en daar toont hij de voorbije weken zijn volledige potentieel. Hij voetbalt altijd met veel lef en koppelt daar een gezonde agressiviteit aan. Van Cuypers wisten we dat hij qua mentaliteit goed bij deze club zou passen. We hadden hem al twee jaar in het vizier. Naar Mechelse normen is hij een stevige transfer, te vergelijken met Club Brugge dat een transfer van 7 miljoen euro zou doen. De transfer van Oum Gouet ligt daar iets onder, net als Shved. Dat zijn de drie transfers waarmee we onze nek uitstaken.

YR KV Mechelen

Van Hecke en Swers komen minder aan spelen toe, maar ze trainen goed en hun kansen zullen nog komen.’

WAT WIJ ZEGGEN

Malinwa kende vorig seizoen een sterke terugronde en play-offs, er was dus weinig reden om veranderingen te doen in de spelerskern. Er werd vooral werk gemaakt van contractverlengingen ( Sandy Walsh, Yannick Thoelen, Nikola Storm, Onur Kaya, Igor de Camargo, Gustav Engvall en recent nog Geoffry Hairemans), een nieuwe huurdeal voor Druijf (een jaar langer geleend van AZ) en een definitieve aanwerving van huurling Shved (Celtic Glasgow). Die twee laatsten blijken echter niet meer hetzelfde niveau te halen van vorig seizoen, een tegenvaller.

Dé transfer waar op ingezet werd, was die van Cuypers, al enkele jaren hoog op het verlanglijstje van coach Wouter Vrancken. Met zijn profiel – beweeglijk, tactisch slim en werklustig – past Cuypers perfect in het offensieve concept met veel positiewissels. Na een aanpassingsperiode – zo begon Druijf nog als titularis aan de eerste wedstrijden in deze campagne – ontpopte de Luikse spits zich tot absolute uitblinker in het team. Hetzelfde kan gezegd van de andere transfers waar een directe meerwaarde van verwacht werd: Braziliaan Vinicius, voor een jaar gehuurd van Lommel (eigenlijk van City Group), en de Kameroense international Oum Gouet, gekocht van het Oostenrijke Altach. Ook zij groeiden na een korte aanpassingsperiode uit tot basisspelers. De overige twee inkomende namen, de jonge Belgen Iebe Swers en Jannes Van Hecke, werden eerder als versterking in de breedte gehaald en mogen ondanks hun beperkte speelminuten dus niet te streng beoordeeld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier